La pandèmia a Catalunya, descontrolada amb una taxa de positius que supera el 5%

Salut notifica 930 nous casos confirmats per PCR i TA

La pandèmia a Catalunya torna a a estar fora de control, si es té en compte que el topall fixat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que aquesta és la situació de la infecció en un territori determinat és un 5% de proves positives. Segons les dades de Salut d’aquest dilluns aquest índex a Catalunya està a 5,04%. A més a més s’experimenta un creixement de casos més important que l’habitual en un dilluns. Salut notifica 930 nous casos confirmats per PCR i TA, fregant els 1.000, que es considera la xifra límit perquè el control de la pandèmia sigui sostenible des de l’atenció primària.

Professionals sanitaris de l'Hospital del Mar consultant i compartint informació de pacients amb covid-19 en una unitat d'UCI, en la pandèmia de coronavirus / ACN
Professionals sanitaris de l’Hospital del Mar consultant i compartint informació de pacients amb covid-19 en una unitat d’UCI, en la pandèmia de coronavirus / ACN

El risc de rebrot es manté en 124 i la velocitat de propagació està en 1,28, fet que marca el moment d’expansió de la pandèmia. La traducció hospitalària d’això ha estat aquest dilluns l’increment de la pressió, amb 18 persones més hospitalitzades, en total 461 i tres més cures intensives, en total 131. Pel que fa a morts, se’n declaren tres. La vacunació frena l’evolució greu de la malaltia, però el fet que només hi hagi 2,5 milions de persones amb la pauta completa és un perill davant l’expansió de la variant Delta, molt més transmissible.

Comentaris

    Jeroni Munyós 28/06/2021 10:31 am
    Un món ben bèstia, el govern espanyol amb l'afany de donar una "notícia" "bona", lleva abans d'hora l'obligatorietat de dur mascareta a l'exterior si es respecten certes distàncies i condicions... i els únics que se les treuen son els joves no vaccinats, sobretot d'entorns urbans (?!). Escrit això, qui no vegi que la dependència econòmica exagerada del turisme "massificat", farà que triguem molt més a aconseguir la "normalitat" que altres països del nostre entorn, que es posi unes ulleres. Temps i illes Balears.
    DesDelBrasil 28/06/2021 3:25 pm
    Consell als Catalans des del Brasil: aquí no hem tingut pas mai "onades". Som en permanència a la primera onada iniciada el Març 2020. Amb la variant de Manaus que predomina a tot el Brasil el Març 2021 morien més de 4'000 persones per dia. Ara són 2'000 per dia i molta gent se'n fot. El Negacionisme és esparverador amb l'ajuda de l'ignorant-psicòpata Bolsonaro i la seva colla. Els brasilers han passat d'ésser governats per Lladres (Lula/PT i Amics) a ésser governats per ignorants, negacionistes i psicòpates. I el que no sabeu és que el 60% dels metges recepten el tractament preventiu (inexistent al món) a base d'una barreja d'Ivermectina, Atromicina, Cloroquina i Anti-coagulant. La majoria de metges són uns ignorants. Això serà l'Apocalipsi quan s'estengui la variant Delta que ja ha arribat al Brasil. I a Europa tindreu l'Apocalipsi ja aquest estiu. La Delta fara estralls.

Nou comentari