L’OMS recomana seguir administrant la vacuna d’AstraZeneca

L'organització està analitzant els informes que neguen la relació de la vacuna amb els casos de trombosi

La subdirectora general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l’Accés a Medicaments i Productes Sanitaris, Mariângela Simão, ha recomanat continuar administrant la vacuna contra el coronavirus d’AstraZeneca fins que s’hagi aclarit la “relació causal” amb els casos de trombosis detectats en alguns pacients europeus.

“Hi ha persones que moren tots els dies, per la qual cosa és normal que hi hagi persones que han estat immunitzades i moren. Els informes disponibles fins ara no estableixen una relació directa amb els trombes ja que aquest percentatge s’ha observat també entre la població general”, ha detallat.

De la mateixa manera s’ha pronunciat el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, qui ha informat que el Comitè Assessor Mundial sobre Seguretat de les Vacunes de l’OMS revisa sistemàticament els senyals de seguretat i està avaluant acuradament els informes actuals sobre aquesta vacuna. “Tan aviat com l’OMS hagi obtingut una comprensió completa d’aquests esdeveniments, les troballes i qualsevol canvi en les nostres recomanacions actuals es comunicaran immediatament al públic”, ha dit el dirigent de l’organisme de Nacions Unides.

AstraZeneca ha assegurat aquest divendres que no ha trobat proves que la vacuna contra el coronavirus produeixi un especial risc de trombosi.

Nou comentari