El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La OMS diu que “totes les hipòtesis estan obertes” sobre l’origen del coronavirus
  • CA

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assenyalat que “totes les hipòtesis segueixen obertes” sobre l’origen del SARS-CoV-2, després de la missió a la Xina.

“S’han plantejat algunes preguntes sobre si s’han descartat hipòtesis. Després de parlar amb alguns membres de l’equip, vull confirmar que totes les hipòtesis continuen obertes i requereixen més anàlisi i estudis”, ha detallat en roda de premsa aquest divendres des de Ginebra.

El màxim mandatari de l’organisme sanitari internacional de Nacions Unides ha donat les gràcies a l’equip de científics que ha visitat la ciutat xinesa de Wuhan, epicentre de la pandèmia de COVID-19, en les dues últimes setmanes per trobar proves que indiquessin pistes de l’origen del virus. “Ha estat un exercici científic molt important en circumstàncies molt difícils”, ha aplaudit. Tedros ha anunciat que l’equip d’experts està treballant en un informe que esperen que es publiqui la setmana vinent, i ha assegurat que l’informe final complet es publicarà “en les pròximes setmanes”.

El director general de l’OMS ha reivindicat la utilitat de la missió a Wuhan: “Sempre hem dit que aquesta missió no trobaria totes les respostes, però ha afegit informació important que ens acosta a la comprensió dels orígens del virus”. “La missió ha aconseguit una millor comprensió dels primers dies de la pandèmia de COVID-19, i ha identificat àrees per a una major anàlisi i recerca. Continuarem treballant per a obtenir la informació que necessitem per a respondre a les preguntes que encara queden per contestar”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a febrer 12, 2021 | 18:24
    Tano febrer 12, 2021 | 18:24
    Que volien trobar aquesta gent?. Si primer els xinesos van escombrar i fregar abans de que els de la Oms podessin entrar a verificar. Ens prenen per gilipolles o que?. Aquest món està fora de si, i els que l'habitem som uns mesells de collons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa