La investigació a Montserrat descobreix un segon abusador

L'Abadia traslladarà els resultats a la fiscalia, el Síndic de Greuges i a organismes religiosos competents

La comissió creada a Montserrat per estudiar els possibles casos d’abusos sexuals a menors ha conclòs que el monjo Andreu Soler va ser un “depredador sexual i un pederasta“. Després d’escoltar els relats de les seves víctimes –fins a 12 persones l’han denunciat–, el col·lectiu assegura que el monjo no només no va mostrar en cap moment penediment, sinó que la seva actitud es va agreujar amb el pas dels anys i que fins i tot va arribar a utilitzar la violència. A més, treu a la llum que un altre monjo, VTM, fora ja del monestir, hauria abusat com a mínim de dos menors. L’Abadia de Montserrat ha avançat que traslladarà els resultats de la investigació a la fiscalia, el Síndic de Greuges, i a organismes competents de la Santa Seu i de la mateixa Congregació benedictina.

En declaracions a l’ACN, el pare Bernat Juliol, portaveu del Monestir i integrant de la comissió, lamenta els fets i el dolor que han pogut causar. El mateix pare abat, Josep Maria Soler, té intenció de demanar públicament perdó a les víctimes en l’homilia d’aquest diumenge.

El pare abat, que l’any 2000 va rebre la denúncia d’una de les víctimes, va apartar el monjo Andreu Soler dels escoltes i el va enviar al Monestir del Miracle, on no tenia contacte amb menors. Ara, entrevistat per la comissió, diu que “actuaria de manera diferent”, de forma “més ferma i contundent”, en tractar-se d’una “xacra social molt greu“.

Nou comentari