El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència del virus segueix restant punts, però la pressió als hospitals es manté
  • CA

La incidència acumulada a 14 dies del virus, el paràmetre basat en els casos confirmats per cada 100.000 habitants que permet tenir una foto més global de l’evolució de l’epidèmia, continua restant punts aquest dilluns. Segons les dades del Departament de Salut aquest indicador s’ha reduït a Catalunya 9,58 punts, passant de 596,04 a 586,46. També resten posicions el risc de rebrot situant-se en els 519 (-14) punts i la velocitat de propagació, que es redueix a 0,92 (-0,01).

Pel que fa las contagis, aquest dilluns se’n notifiquen 2.371 més confirmats per proves PCR/TA. La reducció d’aquest indicador en els propers dies permetrà veure si la pressió hospitalària tornarà a créixer en les properes setmanes, tenint en compte que s’està pendent de l’impacte de la variant britànica de la Covid-19, que és molt més transmissible, però no més virulenta. En països el Regne Unit o França aquesta variant es considera responsable d’un augment exponencial del virus. A Catalunya, Salut ha previst que el 50% dels contagis al març ja corresponguin a aquesta variant.

Aquest dilluns s’han notificat 85 morts més per Covid-19, de manera que el balanç de defuncions ja ha assolit la xifra de 19.146.

La vacunació, afectada pels retards en el proveïment de dosis, segueix avançant. 189.460 persones ja han rebut la primera dosi i 63.439 la segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa