La Generalitat elimina les quarantenes per a residents vacunats a les residències

Es recuperen les visites de familiars, amics i cuidadors

La Generalitat ha actualitzat el protocol de normes antiCovid a les residències de gent gran. Un dels canvis que ha introduït ara és l’eliminació del requisit d’aïllament i quarantena de residents correctament vacunats. Segons han informat els departaments de Drets Socials i Salut en un comunicat aquest dilluns, els residents sense risc d’infecció i que hagin estat correctament vacunats, els que hagin patit la malaltia en els sis mesos previs no s’hauran d’aïllar. L’anterior protocol havia estat criticat per familiars en considerar que s’estaven vulnerant drets fonamentals dels residents, obligats a aïllar-se tot i estar vacunats.

Així mateix, tampoc s’hauran d’aïllar ni passar quarantena els residents correctament vacunats però amb risc d’infecció per haver estat contacte estret d’un cas confirmat. Aquestes persones faran vida en el seu grup de convivència, amb qui podran fer activitats grupals, però no podran rebre visites ni fer sortides fins que les dues primeres PCR (que es faran els dies 0 i 4) donin un resultat negatiu. Amb les PCR negatives podran tornar a rebre visites i fer sortides terapèutiques al voltant de la residència.

D’altra banda, l’actualització del protocol inclou la recuperació de les visites de familiars, amics i cuidadors en les situacions que garanteixin la no propagació de la infecció en funció de la classificació de la residència. Les residències amb categoria verda en les que els pacients no estan exposats al virus recuperen les visites, sempre amb cita prèvia, i es permet el contacte físic entre els visitants i els residents.

A les residències amb situació groga també es permeten les visites en aquelles zones que han estat habilitades per rebre visites. Aquells residents de nova incorporació en aquestes residències, i que per tant han de tenir una prova PCR negativa, també se’ls està permès el contacte físic amb els visitants.

Comentaris

    Airausu 13/09/2021 5:56 pm
    Les vacunes no eviten la transmissió del virus, ni disminueix la càrrega vírica. Des de Salut volen que ens infectem tots?

Nou comentari