El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació.cat llança la campanya ‘Canvia el xip!’
  • CA

Amb motiu del Dia Mundial d’Internet, la Fundació .cat ha engegat Canvia el xip!, una campanya  per fomentar que les persones que naveguen per Internet ho facin en català. Amb el lema “A Internet, en català” s’inicien un conjunt d’accions que s’allargaran en els propers 2 anys. A tots ens ha passat que un web que ofereix versió en català no carrega en aquesta llengua. Això pot passar quan no s’ha configurat el català com a llengua preferida. Si no ho fem, els webs que visitem no poden saber en quina llengua volem ser atesos i, per defecte, acabem navegant en altres llengües i la petjada digital que deixem no és la que ens agradaria. Per aquest motiu neix “Canvia el xip!”.

Des de la Fundació .cat s’ha habilitat el web canviaelxip.cat el qual, tan bon punt hi entres, ja detecta si l’usuari hi ha accedit des d’un navegador en català o des d’una altra llengua. Si l’usuari utilitza un navegador configurat en una llengua que no és el català se l’informe pas a pas, i de forma molt simple, sobre com fer el canvi. Alguns d’aquests usuaris descobriran en aquell moment que no tenien el seu navegador configurat en català.

La campanya també inclou una col·laboració amb mitjans digitals (Diari Ara, El Món, Nació Digital, dBalears, La Manyana i Vilaweb) i entitats del territori de parla catalana. Cada setmana es presentaran a dues entitats que s’adheriran a la campanya. De moment,avui iniciem “canvia el xip!” amb la col·laboració de la Fundació BIT i WICCAC.

Aquests facilitaran cada mes a la Fundació .cat les dades de navegació dels seus usuaris per així, poder valorar la repercussió de la campanya en l’hàbit de navegació de les persones. Els col·laboradors també inclouran un baner animat a la versió catalana dels seus webs el qual carregarà un missatge diferent segons si el visitant té el català com a llengua principal o no, també convidant-lo a accions diferents segons la situació (canvi o difusió).

Descobreix la teva petjada digital a canviaelxip.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa