El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La directora del CatSalut veu “probable” que en una societat “molt vacunada no faci falta” una tercera dosi
  • CA

La directora del Servei Català de Salut, Gemma Craywinckel, ha dit aquest divendres que “és probable que en una societat molt vacunada” no faci falta administrar una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, sí que ha dit, però, que hi ha moltes vacunes -i ha posat com a exemple les de la grip i el tètanus- que necessiten “dosis memòria” de tant en tant, i que podria ser que el vaccí de la Covid-19 es convertís en un d’aquests.

Craywinckel no ha assegurat que el Govern posi serioses dificultats a les persones que han decidit no vacunar-se, com sí que ha fet França, però ha pronosticat que en el futur les persones vaccinades tindran “una millor accessibilitat“. “La gent no vacunada estarà més emprenyada perquè s’hauran de fer més PCR i més proves d’antígens”, ha dit, a més d’afirmar que aquest seria “un bon escenari”.

Per altra banda, la directora del CatSalut ha dit que espera que aquesta onada que estem vivint actualment “sigui l’última gran onada”, però ha assegurat que en cap cas serà “l’última”. Calcula que hi haurà “algun repunt” i alguna “cuejada”, però “res espectacular“. Sí que ha demanat prudència perquè “el virus no ens deixa de sorprendre i cada onada és diferent a l’anterior”. En aquest sentit, ha lamentat que els sanitaris s’hagin hagut de trobar amb aquesta onada en un moment -l’estiu- en el qual més necessiten descansar.

Craywinckel espera que la tardor i l’hivern portin a un “cert retorn a la normalitat”, també pel que fa a l’activitat del sistema sanitari. Abans de la cinquena onada, s’havia aconseguit recuperar gairebé el 90% d’activitat respecte a la del 2019. Un cop finalitzi la cinquena onada la previsió és poder anar recuperant tot allò perdut, amb un impacte “menor” ja que aquesta darrera onada s’ha donat en període estival, quan l’activitat programada ja acostuma a ser menor.

Sobre la fotografia on apareix el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, amb una vintena de persones més, ha afirmat desconèixer l’abans i el després de la foto i les circumstàncies de la trobada. Tot i això, ha reconegut que la fotografia, com a tal, “no fa bé” i no ajuda des del punt de vista sanitari a reforçar el missatge de reduir la interacció social.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Sabata a juliol 30, 2021 | 12:51
    Pere Sabata juliol 30, 2021 | 12:51
    Jo em crec 1000 vegades al CEO de Pfizer que ja va anuncia que es necessitaria una 3era dosi. Israel ja ha començat amb la tercera... aqui no, que som més llestos oi?? Va gros!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa