La Covid-19 recula, sota l’amenaça latent de la variant britànica

Els indicadors de propagació del virus es desinflamen

La Covid-19 continua aquest divendres donant mostres de relativa retirada amb un descens del número de pacients ingressats en hospitals, en total 2881, és a dir 23 menys que ahir. Segons les dades del Departament de Salut, 12 persones més han ingressat a la UCI i el total ascendeix ja a 718. El fet que els ingressos en planta vagin reduint-se fa pensar a alguns experts que els llits de crítics es comencin a buidar també paulatinament, però de forma més lenta. Tot això sota l’amenaça latent dels efectes de la variant britànica, que es consdiera més contagiosa, i que per tant podria provocar un nou augment de contagis i ingressos. Això suposaria un nou cop de volant en l’evolució de la pandèmia i posaria el Govern novament davant el dilema de prendre més mesures restrictives collant els mateixos sectors econòmics.

El número de nous contagis es manté estable per damunt de tres mil, en concret 3.354, confirmats per proves PCR i TA.

De moment, els indicadors de propagació del virus també es desinflamen. El risc de rebrot cau 17 punts i se situa a 573, mentre que la velocitat de propagació (o Rt) es queda clavada a 0,95. La incidència acumulada a 14 dies segueix caient i passa de 648,31 a 629,39, de 18,93 punts menys.

La vacunació segueix a un ritme afectat pels retards en la rebuda de dosis. Ja s’han administrat 186.273 primeres dosis i 35.943 segones.

Més informació en breu

Nou comentari