El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid-19 manté una treva amb xifres favorables
  • CA

La discussió sobre quin ha de ser el grau de flexibilització de les mesures per la Setmana Santa coincideix amb una evolució favorable de la pandèmia en la majoria dels índexs. La pressió hospitalària es manté en descens aquest dijous, segons les dades del Departament de Salut, amb 27 persones menys als hospitals i un total de 1.637 ingressades. Les UCIs experimenten una forta davallada: 16 persones deixen d’ocupar llits de crítics, on ara hi queden 504 persones.

Els nous contagis confirmats per PCR i TA també es mantenen en uns valors estables: aquest dijous se’n notifiquen 1.456 més. El risc de rebrot queda congelat en el mateix valor que ahir, 224. Tampoc experimenta canvi la velocitat de propagació, que es manté en 0,92, mentre la incidència acumulada a 14 dies puja lleugerament de 250,58 a 250,98.

L’índex de positivitat de les proves també queda igual: el 4,99% de les que es fan resulten positives, per sota del llindar de 5 fixat com a recomanable per l’OMS.

El número de morts cau fins a 21 aquest dijous, mentre s’informa que ja hi ha 514.049 primeres dosis de vacuna administrades i 193.326 persones han completat la pauta amb les dues dosis i, en conseqüència, ja estan immunitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa