El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CE proposa aixecar les restriccions de viatge a vacunats i recuperats de covid
  • CA

La Comissió Europea proposa als 27 no exigir ni tests ni quarantenes a les persones que tinguin el passaport sanitari. En una actualització de les mesures de viatge dins de la Unió Europea de cara a l’estiu, l’executiu europeu planteja que les persones completament vacunades i les que s’han recuperat de la covid-19 i han rebut una dosi del vaccí no hagin de fer-se ni test ni quarantenes. Les persones que s’han recuperat del virus però no han rebut cap dosi de la vacuna també estarien exemptes d’aquestes restriccions, sempre que tinguin un test positiu, durant els 180 dies després del contagi. També recomana que les persones amb test negatiu estiguin exemptes de fer quarantena. La proposta de l’executiu comunitari, però, manté en mans dels estats la introducció de restriccions que afectin a tothom, vacunats i persones amb anticossos incloses, en cas de “ràpid deteriorament” de la situació epidemiològica o “alta prevalença de variants”.

Pel que fa a les persones que han de presentar un test negatiu, la Comissió Europea planteja que les proves PCR tinguin una validesa de 72 hores i de 48 hores en el cas de les d’antígens. D’altra banda, l’actualització per a la lliure circulació a la Unió Europea proposa als estats, en cas que decideixin introduir restriccions, no imposar-les a les persones que viatgen des de zones verdes, mentre que deixa en mans dels 27 demanar tests previs al desplaçament en el cas de les zones taronges. Pel que fa a les zones vermelles, l’executiu comunitari diu que es poden demanar quarantenes excepte si es demanen tests previs al viatge. En el cas de les zones en vermell fosc, la Comissió Europea recomana “desencoratjar” tots els viatges que no siguin essencials i demanar test i quarantena.

Finalment, la Comissió Europea proposa modificar els llindars del mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties per adaptar-los a la situació epidemiològica i la vacunació. Així, l’executiu comunitari planteja incrementar de 50 a 75 la incidència acumulada per al color taronja i de 50-150 a 75-150 en el cas de les zones vermelles.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Porca misèria a maig 31, 2021 | 16:58
    Porca misèria maig 31, 2021 | 16:58
    L'estat espanyol i de retruc, el nostre país que hi va a remolc, no tenen cap intenció de corregir la forma nefasta i fastigosa de fer del "turisme" des dels anys 1960. Ans al contrari, sembla que el conjunt de l'economia dependrà encara més del turisme massificat, i que no s'aprofitarà per a intentar corregir efectes col·laterals perjudicials provocats des de fa dècades, a mig i llarg termini del turisme a l'espanyola, destrucció de patrimoni cultural i natural, destrucció de del teixit social amb l'expulsió dels veïns, desaparició del comerç útil de proximitat, conversió en parcs temàtics barris i municipis sencers, atracció de mà d'obra poc qualificada que ajuda a fer més gran la pobresa pròpia del país... Els estats i territoris que tenen tanta dependència del turisme no tenen cap futur, ans al contrari i algú ja ens explicarà que fotran, quan la gent se n'atipi de la magrejada marca "Barcelona" i de macro creuers que desembarquen a Barcelona totes les deixalles i merda, perquè no els volen a cap port del mediterrani i a sobre els mitjans ens ho venen com a un gran succés. Com pot funcionar un país que té uns mitjans que cada temporada ens informen de l'increment d'hotels i de turistes a costa del benestar de la gent que hi viu tot l'any ? Què fotrem quan no hi capiguem tots ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa