Un jutjat de Lleida rebutja suspendre cautelarment el confinament del Segrià

Un advocat de la ciutat havia demanat aturar la mesura fins que es resolgués un recurs

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha rebutjat suspendre cautelarment el confinament perimetral del Segrià com havia demanat l’advocat Jorge Culleré. El lletrat va presentar un recurs contra el confinament de la comarca i havia demanat que la suspensió de l’efectivitat d’aqueta mesura mentre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no resolgués el recurs. Fonts jurídiques han confirmat que el jutjat contenciós administratiu no ha estimat la mesura cautelar. La fiscalia va emetre un informe al jutjat aquest dimarts oposant-se a aquesta suspensió cautelar.

En el seu escrit, Culleré considera que la resolució de la Generalitat que va posar en marxa el confinament és “nul·la de ple dret”, perquè les administracions no han argumentat el perquè de la mesura, i perquè considera que no és proporcionada ni progressiva.

Fonts del ministeri públic han explicat a l’ACN que en el recurs es fa un ús “erroni” de la petició de la suspensió cautelar, ja que s’està recorrent una resolució judicial –la interlocutòria del jutjat número 4 de Lleida que va avalar el confinament decretat pel Govern- i la llei que regula la jurisdicció contenciosa administrativa estableix que el recurs no implica la suspensió de la resolució quan aquesta ratifica mesures sanitàries.

Nou comentari