El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jutgesses i Jutges per a la Democràcia: “Les mesures han funcionat, però no es poden perpetuar”
  • CA

La portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia a Catalunya, Maria del Prado Escoda Merino, ha advertit que no es pot prolongar “indefinidament” una mesura que restringeix drets fonamentals com el toc de queda. En una entrevista a RAC1, ha assenyalat que les mesures preses davant de la cinquena onada de la covid-19 “han funcionat, però no es poden perpetuar”, preguntada per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’aquest dilluns, que va tornar a tombar el toc de queda en la majoria de grans ciutats de Catalunya. I sobre les crítiques del Govern, ha puntualitzat: “Els jutges no actuem com a epidemiòlegs. Ni ho som ni volem ser-ho. Els jutges hem d’intervenir quan hi ha restricció de drets fonamentals”.

La portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD) a Catalunya s’ha mostrat comprensiva que la pandèmia sigui “difícil” de gestionar, però ha indicat que el context actual és diferent al de fa dos mesos, quan les taxes de transmissió del virus van començar a disparar-se. “Nosaltres preponderem drets com si poséssim una balança. Però les nostres balances no són digitals, sinó a l’antiga. Fa dos mesos, la balança es va decantar per donar més preponderància a la salut davant de la llibertat de circulació i ara s’ha decantat per posar límit a la restricció del toc de queda”, ha afirmat a RAC1.

“Podem córrer el risc de començar a permetre i permetre i, quan te n’adones, et quedes sense drets. Els jutges tenim aquesta por”, ha afirmat, sobre la modificació dels llindars en les propostes del Govern per aplicar el toc de queda per municipis. La portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia s’ha mostrat partidària d’una norma estatal de la pandèmia i ha reconegut que hi ha un buit en l’ordenament jurídic, com s’ha vist amb l’aplicació de l’estat d’alarma o la normativa administrativa de salut pública i de seguretat ciutadana, que és “molt genèrica”, ha dit. “No estaria malament que anéssim plantejant i elaborant una norma específica al respecte. No sabem el temps que durarà aquesta situació ni si es repetirà d’aquí a uns anys”, ha considerat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Justicia anticonstitucional hasta cuando, Marlaska? a agost 24, 2021 | 16:12
    Justicia anticonstitucional hasta cuando, Marlaska? agost 24, 2021 | 16:12
    TSJ tribunals anticonstitucionals que tracten als espanyols de forma diferent segun sus cojo..... Jutges racistes anticonstitucionals, Fiscalia hag cumplir la constitucion a estos sujetos. ¿Todos los españoles son iguales Barrientos de Franco?
  2. Icona del comentari de: Pere Gallerí a agost 24, 2021 | 20:25
    Pere Gallerí agost 24, 2021 | 20:25
    Les mesures no es poden perpetuar. D'acord. Facin una interlocutòria declaran extingits tots el virus. Així de senzill. Perquè el que saben fer es anular una acció civil que té un objectiu sanitari, reduir els contactes per reduir les infeccions per descarregar hospitals i personal. Ah, es que falta una llei! Bé, doncs ja esperarem i que mentre la fan, es més legal que es mori la gent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa