El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La justícia condemna i inhabilita com a tarotista Pepita Vilallonga
  • CA

La tarotista Pepita Vilallonga no podrà tirar les cartes ni preveure el futur dels seus seguidors didels, almenys oficialment, durant dos anys i mig. Així ho ha sentenciat la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona que ha condemnat la famosa tarotista i el seu gabinet esotèric a dos anys i mig de presó i inhabilitació pel mateix temps per un delicte continuat d’estafa.

Els magistrats asseguren que s’han quedat “convençuts” del relat de la víctima va ser patir el temor infundat per la seva vida per les argúcies dels tarotistes. De fet, segons el tribunal li van estafar fins a 31.000 euros amb un ritual per esquivar la mort segura. Fins i tot, en el ritual hi entrava la tasca del pare Giorgo, un capellà de la Vaticà que maniobrava per salvar vides a traves de litúrgies caríssimes de sanació a distància, com l’enterrament de roba a Jerusalem.

Les úniques proves de la víctima eren els rebuts, amb un import força inferior, i les continues trucades telefòniques amb què reclamava les factures del servei. La resolució també considera acreditat que la víctima es trobava en un “estat de vulnerabilitat i fragilitat” i “sota un estrès emocional producte de diverses patologies traumatològiques per les que li va ser reconeguda una invalidesa absoluta”.

Pepita i el seu gabinet esotèric, conformat pel seu fill i un treballador, s’enfrontaven a una petició de vuit anys de presó. El ministeri fiscal no va formular acusació perquè va considerar que no hi havia delicte. La sala absol els tres acusats del delicte de pertinença a grup criminal, tal i com demanava l’acusació particular. Ara bé, si que els condemnats hauran de pagar la meitat de les costes del procés. La víctima, una dona gran i malalta, va renunciar als diners però volia justícia per tal que “ningú més caigués en el parany de l’estafa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa