Justícia aclareix a quin contenidor van les proves judicials

Com una operació de reciclatge per saber a quin contenidor van. Així es podria definir el nou projecte del departament de Justícia. El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) intentarà recuperar el màxim possible dels anomenats efectes judicials, objectes que els òrgans judicials intervenen i retenen en processos de caràcter delictiu, quan deixen de ser proves i esdevenen, en molts casos, residus. L’ARC ha signat un conveni amb el Departament de Justícia que pretén conscienciar els agents implicats de l’Administració de Justícia per fomentar el reaprofitament d’aquests elements quan deixen de tenir valor jurídic. “Es tracta de reintroduir-los novament a la cadena social o afavorir les possibilitats de valorització sempre que sigui possible, en comptes d’optar per eliminar-los”, sostenen des de l’ARC.

En virtut del conveni, l’entitat assessorarà el Departament de Justícia pel que fa a la valorització d’aquest tipus de residus. En aquest sentit durà a terme sessions o accions formatives adreçades al personal que participa en la gestió d’aquests efectes judicials.

 

L’ARC també preveu elaborar un document de bones pràctiques per intentar millorar la valorització d’aquests efectes judicials, en el marc de l’economia circular.

 

Finalment, l’entitat pretén “agilitzar, simplificar i informatitzar” els tràmits administratius per valoritzar aquests residus.

 

 

Nou comentari