El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Caylà: “Si no fem bé l’aixecament de mesures, ens pot passar com a França i Itàlia”
  • CA

L’epidemiòleg Joan Caylà considera que l’aixecament de mesures restrictives contra el coronavirus per part del Govern és “una bona notícia“, però aquest dilluns ha alertat que “si no ho fem bé”, ens pot passar “com a França o Itàlia”, on la situació epidemiològica és crítica. “Allà està augmentant la incidència i per tant hi estan incrementant les restriccions“, ha dit, a més de recordar que ara mateix “Roma és una ciutat tancada”, en la qual només es pot sortir de casa per fer activitats essencials.

Tothom ha de ser conscient que si fins ara fèiem ús de la mascareta, ventilació, distància de seguretat, etcètera; ara hem de seguir fent-ho“, ha alertat l’epidemiòleg. En aquest sentit, ha insistit que la gent ha de mantenir els grups bombolla, i anar a destinacions com la platja o la muntanya, és a dir a l’aire lliure, i no barrejar-se amb persones que no siguin convivents.

També ha dit que, pel que fa a l’estratègia de vacunació, “el problema més aviat el tindríem a la UE“, perquè considera que l’objectiu de tenir el 70% de la població vacunada el mes de juny ara mateix “sembla impossible”, i ha recordat que estats com el Regne Unit, els Estats Units o Israel tenen un percentatge de persones vacunades molt més elevat que el nostre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a març 15, 2021 | 11:33
    Català març 15, 2021 | 11:33
    I, què collons voleu què fem bé en aquest pobre païs?. Segur que ens passarà igual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa