El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La JNC demana que Joventut estigui a l’abric de Budó i no de Homrani
  • CA

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha fet públic un manifest en què fa una crida a “establir la joventut com a un dels col·lectius prioritaris en la recuperació econòmica i social de la crisi post-COVID-19”. Entre les mesures concretes que proposa al Govern de la Generalitat és que la Direcció General de Joventut sigui transferida al Departament de Presidència, al capdavant del qual ara hi ha la consellera Meritxell Budó. Actualment, aquesta direcció general recau en el Departament d’Afers Socials, Treball i Famílies, que lidera Chakir el Homrani.

El col·lectiu justifica aquesta proposta “per potenciar la transversalitat de mesures i polítiques juvenils en totes les conselleries de la Generalitat de Catalunya, valorant el sentit estratègic a l’hora d’articular el seu disseny i debat parlamentari”.

A banda, el manifest també demana desenvolupar un Control Jove (com el Jugend-check alemany), “un mètode d’avaluació de l’impacte de projectes legislatius i programes públics sobre la població jove, amb l’objectiu d’institucionalitzar la perspectiva juvenil a la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya”.

L’organització reclama a més “potenciar la Xarxa d’Emancipació Juvenil (XNEJ) i replantejar els Punts d’Informació Juvenil (PIJ), perquè esdevinguin una finestreta única juvenil orientada a l’assessorament, a l’acompanyament individualitzat i a la gestió de procediments i tràmits per fer més efectiva l’emancipació juvenil i la millora de l’ocupació de qualitat”.

El manfiest suggereix que cal “incorporar clàusules qualitatives en l’accés de subvencions per contractació, que excloguin la precarietat laboral i incentivin el manteniment de l’ocupació més enllà de la pròpia subvenció”.

I finalment, reclamen que cal “impulsar una prestació econòmica de complement d’activitat per joves treballadors (similar a la RSA jeune actif a França) per assegurar un mínim d’ingressos dignes entre els i les joves, i que serveixi per complementar un salari precari i/o insuficient per desenvolupar el seu projecte de vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa