El dirigent i diputat de VOX al Congrés dels Diputats, Javier Ortega Smith, ha donat positiu en coronavirus, segons ha informat el partit en un comunicat. “En lògica coherència, i per responsabilitat, hem decidit que tots els nostres diputats continuïn treballant des de casa seva, des d’on controlaran a aquest govern irresponsable que juga amb la vida dels espanyols. També demanem que se suspenguin les sessions parlamentàries fins que les autoritats sanitàries afirmin que han recuperat el control”, afegeix el text.

El partit d’ultradreta recorda que diumenge passat van celebrar un acte a Vistalegre, i que encara que es van plantejar suspendre’l pel Coronavirus, van decidir “seguir endavant en veure que el govern permetia que se celebressin manifestacions per tota Espanya, partits de futbol i actes religiosos”, explica el partit, que afegeix: “Vam entendre que hauria estat irresponsable generar alarma suspenent un acte públic mentre la resta del país continuava funcionant amb normalitat”. 

Però seguidament, VOX demana disculpes: “Tot i que vam animar a qui fora població de risc a quedar-se a casa, seguint l’acte per streaming, no podem ocultar que va ser un error pel qual demanem perdó”, però culpa el govern espanyol: “Vam tenir la candidesa de creure que aquest govern anteposaria almenys la salut dels espanyols abans que la seva agenda propagandística. I és un error, confiar en aquest govern, que no hauríem d’haver comès”.

I fa tot un seguit de preguntes al govern de Pedro Sánchez: “Com garantirà el govern el proveïment sanitari i farmacèutic? Quines mesures prendrà per a a augmentar el nombre de llits d’UCI? Quines partides de despesa política reduirà per a poder fer front a aquesta emergència? Com unificarà el criteri i la gestió de l’emergència en tot el territori nacional? Prendrà per fi mesurades a les fronteres, necessàries per a fer eficaces totes les mesures de contenció de l’epidèmia?

I, finalment, VOX exigeix el cessament “immediat” de la vicepresidenta Calvo, r”esponsable del desastre de gestió que s’ha portat fins ara”, i defensa que el president espanyol “ha de parlar amb els líders dels diferents partits per a avaluar la necessitat de decretar l’estat d’alarma previst en la Constitució“.

Nou comentari