Els vacunats amb Janssen es poden posar la dosi de reforç a partir del 15 de novembre

La Comissió de Salut Pública ha donat llum verda aquest dimarts a administrar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen a partir del 15 de novembre. Serà una vacuna d’ARN missatger que es posarà a uns dos milions de persones, segons els càlculs de l’executiu espanyol, ha informat l’agència ACN. La segona dosi s’administrarà almenys tres mesos després d’haver rebut la primera. El govern espanyol també ha anunciat que les comunitats autònomes començaran a posar-la a partir de mitjan novembre prioritzant els grups que marca l’Estratègia Nacional de Vacunació.

La vacuna monodosi Janssen contra la Covid-19 és la que presenta una proporció de casos positius més elevada entre les persones correctament vacunades, segons informes de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat (Aspcat). Fins a la setmana del 23 al 29 d’agost, s’havien detectat 48.055 infeccions causades pel coronavirus SARS-CoV-2 en pacients correctament vacunats, una xifra que representa el 0,91% del total, una taxa d’incidència setmanal de 42,7 casos per 100.000 vacunats, inferior respecte a la setmana anterior, en què el número de casos era de 64,8.

Janssen és, d’acord amb les dades de l’informe, la vacuna que presenta més proporció de casos positius tant a escala global (1,42%) com durant la setmana 34 (del 23 al 29 d’agost) amb una taxa de 78,2 casos per 100.000 vacunats. L’informe de Salut Pública també indica que el grup d’edat que presenta una propoció més elevada de casos positius vacunats és el de persones de més de 90 anys, tant a escala global (2,05%) com durant la setmana analitzada (taxa de 78,2 casos per 100.000 vacunats).

L’arribada de la vacuna Janssen a Europa no va estar exempta de polèmica per alguns efectes secundaris que es van trobar al principi i que van fer que l’Agència Europea del Medicament (EMA) tardés en aprovar-la. Aquesta vacuna, en ser monodosi, es va reservar per persones a qui es difícil captar o persones amb elevada mobilitat.

Comentaris

  Feixistes al servei de les farmacèutiques Octubre 26, 2021 | 19:00
  Quins collons. Et volen ficar la merda de l'ARN tant sí com no. Una segona dosi de Janssen multiplica per deu la protecció. Per què no l'ofereixen als que ja vam triar Janssen perquè no ens deixarem fotre el puto verí?
   Prou populisme Octubre 27, 2021 | 12:54
   De què vas vailet ? Què dius que et volen "ficar" ?
  Llorenç Octubre 26, 2021 | 23:58
  Casos positius, què vol dir? Que han donat positiu en una de les PCRs que ara volen eliminar per pica fiabilitat? Perquè no parlen d'ingressos hospitalaris o morts? La moderna i la Pfizer tenen molts casos de pericarditis i miocarditis i ara ho volen barrejar D'aquí uns anys hi haurà una hecatombe de problemes cardíacs i derivats d'aquests vaccins experimentals en gent relativament jove a la que el COVID ni li va ni li venia, i que el passaven millor que una grip
   @Llorenç Octubre 27, 2021 | 10:42
   Apa, t'has passat amb "ni li va ni li venia", la pandèmia concerneix a tothom i els efectes col·laterals pericarditis i miocarditis eren els primers dies de l'aplicació de la primera i segona dosi, amb tot son menys (en percentatge) que els casos de trombes mortals de Janssen i AstraZeneca. També cal tenir en compte la situació de la pandèmia, en el sentit que ara, segurament dins de la UE no representa més avantatges que inconvenients, subministrar Janssen o AstraZeneca. Al meu parer el més greu dels antivax és que no permeten que hi hagi molta de gent vaccinada en un període curt de temps, cosa que permetria més immunitat de grup, segurament una part dels antivax al capdavall es vaccinaran, però quan els efectes en les persones vaccinades al desembre 2020 / gener 2021 ja comencin a minvar...
    Una cosa és ser ingenu i l'altre un cretí rematat Octubre 27, 2021 | 15:49
    Un altre burro @Llorenç que s'empassa les dades oficials de l'OMS i la FDA. És molt significatiu que de les dues vacunes que no són d'ARN, se n'hagi fet tanta propaganda en contra fins a deixar-les de banda a partir de poquíssims casos reportats de trombosi per milions de dosis subministrades. Els efectes nocius de les d'ARN s'han tapat o minimitzat (a les versions oficials, clar) per al final justificar que només es subministrin aquestes. Encara més estrany és que es faci quan ja està a punt de sortir al mercat productes que han demostrat la seva eficàcia per tractar la covid i evitar complicacions hospitalàries.
     A l'ingenu i cretí alhora Octubre 27, 2021 | 16:21
     Un altre estúpid que s'empassa les dades de Berlusconi, Trump, Bolsonaro i Zemmur...
     @Una cosa és ser ingenu i l'altra un cretí rematat Octubre 27, 2021 | 16:25
     Tu n'ets les dues coses alhora i a sobre et creus saberut. Xeic, ves-te'n a fer la mà.
  Jubilat. Octubre 27, 2021 | 08:26
  Doncs a mi en van posar les dues dosi de vacuna. I ara no sé si em cal aquesta tercera; no se quina mena de vacuna em van posar i a l centre de vacunació on vaig anar no els consta. Ja veieu.......
  Jubilat. Octubre 27, 2021 | 08:26
  Doncs a mi en van posar les dues dosi de vacuna. I ara no sé si em cal aquesta tercera; no se quina mena de vacuna em van posar i a l centre de vacunació on vaig anar no els consta. Ja veieu.......
   Un ciutadà que fa servir la informació a l'abast Octubre 27, 2021 | 10:20
   Per l'edat en podeu tenir pistes, així si sou nascut entre els anys 1952 i 1961 ben segur -si no vàreu esperar fins al juliol d'enguany, quan hom pogué triar- us varen injectar el vaccí d'AstraZeneca. Altrament si sou nascut abans del 1952, segurament teniu dues dosis de Pfizer. També cal recordar-vos que el centre de vaccinació (alguns ja estan desmuntats) no és el lloc on us heu d'adreçar, ja que les dades les tenen al sistema de la Seguretat Social, ho podeu consultar on-line o adreceu-vos al vostre CAP.
    Anna Octubre 27, 2021 | 11:16
    També podeu obtenir informació si en recordeu el lloc i la data, on us van injectar les dues dosis, és clar que per a injectar-vos la segona havien de saber de quina empresa farmacèutica havia estat la primera, a més hi ha centres de vacunació que solament injectaven una marca determinada, o dues, en períodes concrets de temps. Per la qual cosa amb aquestes dades podeu arribar a obtenir info. Però com ja s'ha escrit, el què heu de fer és contactar amb el vostre CAP via internet ("La meva salut") o presencialment, car és allà és on obtindreu informació dels registres de totes les vacunes, antigrip, antitetèniques, etc que us hagin aplicat. De res.
  El plumero se ve de CATSALUT Octubre 27, 2021 | 13:49
  Los de CATSALUT que aquí contestan, no tendrían que esconderse detrás de pseudónimos. Se os ve el plumero.
   Al l'espavilat del "plumero" Octubre 27, 2021 | 15:32
   No sé on hi veus el plomall, he respost com a usuària i amb Catsalut no hi tinc res a veure, a banda de repeteixo ésser-ne usuària. Tota la informació la pot obtenir qualsevol persona, amb sentit comú, informant-se bé, tot fent unes cerques online i llegint quotidianament mitjans de comunicació creïbles.
    D'on no n'hi ha no en raja Octubre 27, 2021 | 16:19
    Creïbles, no, vols dir per crèduls.
     Maria Octubre 28, 2021 | 10:25
     No, vull dir creïbles, ho has llegit bé, si saps cercar-los els trobes. Però és clar cal posar-hi. Farta de negacionistes babaus com tu..
  Un ciutadà que fa servir la informació que hi ha a l'abast de tothom, inclòs el saberut del Plumero Octubre 27, 2021 | 16:04
  N'hi ha que es pensen que tots son tant desinformats i curts de gambals com ells. Jo no cal que m'amagui de res ni sota cap "plumero" senzillament escric una informació que vaig saber fa mesos quan m'havia de vaccinar. Als mitjans de comunicació es va dir que a partir d'una certa data, tal i com havien fet altres estats de la Unió, hom podria escollir el vaccí, en el cas que es volgués vaccinar. Les franges d'edat a vaccinar es podia -o es poden consultar encara- en diverses webs; respecte als centres de vaccinació anomenats massius desmuntats fa temps que els mitjans escrits i audiovisuals catalans n'informen car ja no se'n necessiten tants. Solament explico allò que he sabut, es tracta d'informació que he fet servir com a ciutadà que vol estar una mica informat i al corrent del que s'esdevé al nostre país, la qual m'ha estat força útil. No soc, ni de bon tros, funcionari de res, ni treballo en cap centre sanitari privat ni tant sols oficial ni res que s'hi assembli ni em cal amagar res, ni ho pretenc. A més vaig entrar al web de Catsalut, com hi pot entrar qualsevol ciutadà, per a baixar-me el meu Pass Sanitari. Fot i reca que els menys informats i més ignorants vulguin fer-se passar pels més vius de tots.
  Al del plumero Octubre 27, 2021 | 16:18
  Per a tu potser serà una primícia, però, segons el mitjans d'informació ja fa temps a l'estat espanyol no tenen vacunes AstraZeneca emmagatzemades en estoc i doncs no les podran injectar com a tercera dosi a les franges d'edat vacunades amb l'esmentada vacuna, hauran de ser Pfizer o Moderna. Ah ! Per a escriure això solament cal seguir una mica la actualitat.
  R. Horrach Octubre 27, 2021 | 17:07
  No en feu cas del poca-solta i cregut Llorenç, la gran majoria dels casos de pericarditis i miocarditis, com a efecte col·lateral de les vacunes es resolen per si sols, cosa que significa que la majoria dels pacients afectats milloren ràpidament després del descans i sense tractament mèdic important. A més es produeixen al cap de pocs dies de l'administració. Hi ha medicaments que prenen algunes persones i que al prospecte hi diu clarament : Així en espanyol, perquè la nostra llengua no la consideren prou important, i doncs, no la fan servir : ""Frecuencia no conocida ( no puede estimarse a a partir de datos conocidos) paro cardíaco, infarto... [sic] Son més "perillosos" fàrmacs d'ús comú, però, que pren una part petita de la població, que la vacunació massiva d'aquest darrer any. A més les vacunes Janssen i AstraZeneca s'han descartar per selecció natural, si son menys eficaces i produeixen més efectes col·laterals, és lògic que les persones amb sentit comú en prefereixin unes altres. Això no treu que fa uns mesos tenien en el balanç mèdic en mig d'una onada, més avantatges que desavantatges.

Nou comentari