El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ja són 76 els cotxes del metro de Barcelona on s’ha localitzat un component derivat de l’amiant
  • CA

 

Ja són 76 els cotxes del metro de Barcelona on s’ha localitzat un component derivat de l’amiant. En un comunicat, TMB ha explicat que no suposen cap perill, ja que la fibra s’ha trobat en una baixa proporció, en estat no friable (que no desprèn fibres) i ben conservada. Fins ara s’han obtingut els resultats de 185 cotxes dels 210 que integren les sèries 3000 i 4000, els trens més antics de la flota i que circulen per les línies 3 i 1, respectivament. La pintura dels cotxes motors tipus MB de la sèrie 2000 ha estat certificada documentalment com a lliure d’amiant. Són dotze cotxes fabricats el 1996 que circulen per la línia 3. La resta de cotxes d’aquesta sèrie, que són del 1992, estan sent analitzats i fins ara no s’ha trobat indicis d’amiant.

 

Els fabricants de les sèries 2100 i 500 ja havien confirmat documentalment que la pintura que revesteix els trens no conté amiant. Els constructors dels més moderns, les sèries 5000, 6000 i 9000, han certificat que els van fabricar sota la normativa que prohibeix la utilització, producció i comercialització d’amiant. Les anàlisis continuen i s’espera haver-les acabat en pocs dies. Mentrestant, en els trens afectats nos ‘hi realitza cap actuació de manteniment que pugui alterar l’estat de la pintura i provocar l’emissió de fibres sense les precaucions adequades. 

  

Dilluns van començar els reconeixements mèdics específics per al personal potencialment exposat a materials amb contingut d’amiant, que complementen el programa oficial de vigilància de la salut pel mateix motiu que ja segueix una part de la plantilla. Els reconeixements són voluntaris i hi pot participar tot el personal que al llarg de la seva vida hagi treballat als departaments de Material Mòbil, Senyals i Comunicacions, Tramvia Blau i Manteniment d’Estacions. Han d’estar en actiu. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa