El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat Islàmic, afectat pel coronavirus
  • CA

El COVID 19 no tindrà territoris però sí que ataca a tothom. Fins i tot, estats fallits o pseudoestats com l’ISIS. La seva darrera revista interna setmanal , el número 225 d’Al Nabba, admet que el risc de possibles infeccions pel coronavirus entre els seus combatents. Així inclou una infografia sobre el virus i com prevenir-lo. De fet, l’ISIS ho publica en la secció més compartida a la xarxa com es pot constatar aquest dies fent un cop d’ull a les xarxes més populars.

 

Segons explica la consultara de seguretat TrackingTerrorism, la infografia és una mena de vademecum de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per prevenir el contagi i limitar el risc de propagació de Covid-19. El color blanc i verd del text indica respectivament un hadith (narració breu relativa a les dites o fets del profeta) i un consell higiènic-sanitari (verd).

 

La revista no s’està de fer proselitisme assegurant que tot passa “segons la voluntat de Déu” perquè “l’atzar no existeix”. L’ISIS recomana rentar-se les mans, el confinament -no abandonar les terres infectades- i tossir o estornudar tapant la boca.

 

En àrab, Covid-19 es tradueix a ????? – 19. En el número 221 d’al-Naba, per exemple, l’Estat Islàmic es referia al Coronavirus amb la frase ????? – 11 i, és a dir, Covid-11. En el número 225, al-Naba no utilitza mai la paraula Covid. L’única paraula que s’utilitza és epidèmia (???????).

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa