L’investigador Salvador Macip, sobre el pla de Nadal: “És un error, s’hauria de replantejar”

Assegura que la vacuna "és segura" i que la creació del fàrmac ha anat tan ràpid perquè s'hi han invertit molts diners

L’investigador Salvador Macip ha opinat aquest dijous que el pla del Govern de cara a aquest Nadal “és un error” i que “s’hauria de replantejar”. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha considerat que “no s’està dient prou” que durant aquestes festivitats la població “s’ha de quedar a casa”. Ha insistit que “hem de ser realistes” perquè el Nadal se celebra en espais tancats, sense mascareta i parlant alt. “Em temo que passarà el mateix que a l’estiu“, ha afirmat, i ha fegit que “sembla que les fases preparades es faran siguin quines siguin les dades epidemiològiques”. És per això que ha demanat “evitar situacions de risc” i ha recordat que estem “a la recta final”.

[r:1]

En aquest sentit, ha lamentat les males dades de Catalunya en els darrers dos dies i ha opinat que la tercera onada és inevitable. Ha demanat a les autoritats que el proper cop que hagin d’aixecar mesures, tinguin en compte que la propagació del virus creix immediatament després d’aixecar-ne. “Més que mai hem de ser prudents i salvar el màxim nombre de vides“, ha sentenciat.

[r:2]

Per altra banda, ha assegurat que la població no ha de patir per la fiabilitat de la vacuna contra el coronavirus: “És segura i ha passat per un comitè d’experts fiable“. L’especialista ha justificat en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio que si el fàrmac s’ha creat tan ràpid ha estat perquè s’hi han invertit “molts diners i recursos”. Tot i això, ha assegurat que “els mecanismes de seguretat s’han fet i han durat el que havien de durar”. “Cal fer pedagogia“, ha afegit.

Nou comentari