El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’investigador Salvador Macip defensa “confinaments temporals” per Catalunya
  • CA

L’investigador català Salvador Macip ha defensat la possibilitat d’aplicar “confinaments temporals per dies o setmanes” a Catalunya en cas que la xifra de contagis de Covid-19 segueixi creixent. Macip ha destacat que s’han de fer rastrejos per controlar l’epidèmia, però ha insistit que els tancaments i les accions que contribueixin a la disminunció de la interacció social funcionen. “No ho hauríem de descartar, no es pot dir que no es farà, encara que sigui l’últim recurs”, ha dit l’investigador a Catalunya Ràdio. L’investigador creu que en aquest sentit Boris Johnson, que amenaça amb la mesura en cada intervenció pública, ho està fent millor que Pedro Sánchez, que públicament nega que al final s’hagi de tancar la població, quan potser “no quedarà més remei”.

Preguntat sobre la polèmica per les declaracions d’Oriol Mitjà sobre el Govern, Macip ha dit que “pocs polítics en el món s’han salvat” pel que fa a la gestió de la Covid-19. “S’ha de diferenciar la primera onada del que passa ara, al principi ningú sabia què passava i s’entenen decisions equivocades, ara el que no podem fer és caure en els mateixos errors, els governs de tots els colors han d’escoltar els experts i prendre decisions en base a dades epidemiològiques i no polítiques”.

Macip ha afegit que per ell “assenyalar qui és el responsable és difícil” perquè està fora del Govern. “Sé que hi ha mancances, ha pres moltes males decisions, la crítica és important i els experts han de poder dir el que s’està fent bé i els polítics han de ser humils i entendre les limitacions i buscar l’ajuda dels experts”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa