El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior, condemnat a pagar 2.000 euros a un Mosso per exposar-lo a la COVID
  • CA

Dos mil euros per danys morals. Aquest és el gruix de la condemna al departament d’Interior dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu de Girona arran d’una demanda del sindicat policial USPAC. És la primera resolució on es condemna una administració per la seva gestió del personal durant la pandèmia per la seva manca de protecció.

La decisió és del passat 2 de novembre tot i que aquest dilluns la va difondre el mateix sindicat. Els fets es remunten  al període de 19 al 27 de març 2020. El Mosso denunciant va recórrer la decisió s’incoporar-se a primera línia de treball, estava a investigació de Trànsit, en patir una insuficiència renal crònica i asma tot al·legant que era un col·lectiu de risc davant la pandèmia de la COVID 19 i més sinó es garantia la protecció. La resposta de l’Administració va ser que podia fer la seva tasca amb “guants” i que “si els metges fessin el que vostè proposa ningú atendria els malalts”.

Ara la justícia ha condemnat el departament d’Interior a indemnitzar al mosso per vulnerar el dret fonamental a la vida i a la integritat física per la seva exposició a la COVID 19. Tot i que la decisió encara pot ésser recorreguda, aquesta resolució obre la via jurisdiccional per a futures reclamacions de diversos membres del cos que es van trobar en la mateixa situació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa