Infermers adverteixen que fer proves a les farmàcies “comporta molts riscos”

El sindicat d'infermeria SATSE ho considera il·legal i preparara una campanya per denunciar aquesta possible mesura

El sindicat d’infermeria SATSE ha amenaçat amb una campanya informativa “ambiciosa” per denunciar els “riscos” que suposaria fer proves de detecció de Covid-19 a les oficines privades de farmàcia, com ja han demanat algunes comunitats autònomes, si finalment la proposta acaba tirant endavant. El sindicat veu “absolutament contradictori i irracional” que des de l’administració pública es limiti l’afluència a centres de salut i es promogui l’atenció telefònica per sobre de la presencial i que alhora es plantegi una mesura que implicaria, han dit, aglomeracions a les farmàcies de possibles contagiats, de persones amb altres patologies i de persones sanes.

Segons l”organització, fer les proves a farmàcies “suposaria la vulneració d’almenys dotze normes i lleis espanyoles” i “posaria en risc la salut i la seguretat de les persones i dels treballadors”. En aquest sentit, SATSE ha explicat que preveu iniciar una “ambiciosa” campanya informativa perquè “tothom sigui conscient que aquesta pràctica irresponsable i il·legal podria posar en risc la seva salut i la de les persones del seu entorn més pròxim” perquè es podrien convertir “en focus de contagi i propagació del virus”.

A més, el sindicat aconsellarà que, per a l’adquisició de medicaments i productes d’higiene o bellesa, entre d’altres, només es vagi a aquelles farmàcies que no facin tests de Covid a persones potencialment contagiades.

Estem assistint a una premeditada i calculada campanya de desinformació perquè el conjunt de la ciutadania no vegi cap problema en el fet de fer aquest tipus de proves diagnòstiques en les oficines privades de farmàcia, i la nostra obligació, com a professionals sanitaris, és aportar-los dades de judici contrastades en benefici de l’únic objectiu que ens mou que és garantir la seva salut i seguretat”, apunten des de SATSE.

D’altra banda, el sindicat diu que s’incomplirien les normes relatives a la prevenció de riscos laborals. També avisen que les farmàcies, com a entitat privada, no haurien de poder accedir a l’historial clínic dels ciutadans a l’hora de fer el registre i el trasllat dels resultats de la prova.

Nou comentari