El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Infermeres de Catalunya dona suport a la vaga en desacord amb la gratificació extra
  • CA

Infermeres de Catalunya ha expressat el seu suport a la crida a la vaga d’USOC en contra de com s’ha plantejat la gratificació extra per la covid-19. En un comunicat, el sindicat ha compartit “plenament” les reivindicacions de la convocatòria pel proper 7 de juliol ja que ha considerat que el Govern ha plantejat “una paga que vol intentar fer oblidar tots els errors que s’han dut a terme” durant la pandèmia. “Aquesta és una ‘paga’ puntual que no reverteix la situació de precarietat laboral que patim, ni esmena la manca de personal i d’inversió al sistema públic de salut”, ha afegit. Entre d’altres, ha rebutjat que es determini la diferència en la retribució atenent a la categoria professional i l’ha titllat de “injusta i insolidària”.

Infermeres de Catalunya ha reclamat que la gratificació sigui la mateixa per a tots els professionals sanitaris i la resta de treballadors essencials i de tant de la sanitat pública com de la concertada, centres sociosanitaris i residències geriàtriques tant públiques com privades. També ha demanat que la gratificació arribi al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en les mateixes condicions, que s’estableixi un plus de perillositat en les retribucions més enllà de la crisi i la recuperació del 5% del sou retallat el 2010.

D’altra banda, han exigit el pagament del deute de les pagues extraordinàries que encara no s’han recuperat, contractes laborables estables per a les infermeres i l’increment de ràtios infermera/habitat per equiparar-los a la resta d’Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa