El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Infermeres de Catalunya demana que la gratificació no depengui de la categoria
  • CA

El sindicat Infermeres de Catalunya rebutja que es faci dependre de la seva categoria professional la gratificació extraordinària per compensar els professionals del sistema públic de salut i residencial que han treballat durant la pandèmia de la covid-19. Argumenten que “el sobreesforç i el compromís” ha estat “el mateix per part de totes i tots els professionals”. En una carta que han enviat a la consellera de Salut, Alba Vergés, també demanen que s’estableixi un “plus de perillositat en les retribucions, no només durant aquesta crisi, sinó de forma permanent” per als treballadors dels centres sanitaris, en qualsevol activitat i categoria professional “sense cap distinció”. Afegeixen que “una paga puntual no reverteix la precarietat”.

El sindicat valora “positivament la intenció de gratificar econòmicament el sobreesforç del personal sanitari” però considera que “una paga puntual no reverteix la situació de precarietat que vivim, ni esmena la manca de personal i d’inversió al Sistema Públic de Salut”. També critiquen que la gratificació “deixa de banda” al personal de les residències geriàtriques privades. Exposen que no ho entenen perquè “la Generalitat de Catalunya ha fet ús dels llits de centres privats i del seu personal i aquests han estat igualment exposats al SARS-CoV-2”.

Afegeixen que consideren “imperdonable que no es tingui en compte als professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)”. Recorden que aquest servei “ha estat i segueix sent essencial, tot i que el seu Govern encara no l’hagi reconegut com a tal, i que forma part del Sistema Sanitari Públic”.

També demanen “recuperar el 5% del sou retallat durant el 2010 i l’increment de l’IPC d’aquests anys enrere” i el pagament del deute de les pagues extraordinàries no recuperades. Afegeixen que volen contractes laborals estables per totes les infermeres i un increment de les ràtios infermera/habitant per equiparar-nos amb la resta d’Europa.

Finalment, exigeixen al Govern “previsió davant el possible i gairebé segur rebrot que vindrà” perquè no es vegin afectats els seus drets laborals ni socials ni s’exposi la salut dels professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa