El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els indicadors de la pandèmia continuen estables i baixant
  • CA

Els indicadors de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continuen estables i baixant aquest dijous, segons les darreres dades del Departament de Salut. Des de fa setmanes el comportament de la pandèmia es manté igual, amb un ritme de baixada sostingut, tal i com ja van advetir els experts la setmana passada i han confirmat les autoritats sanitàries que, a curt termini, no esperen gran sorpreses.

La pressió hospitalària s’ha reduït de forma important, amb 32 persones menys ingressades en hospitals per culpa de la Covid-19, en total 521. A més a més hi ha nou persones menys en unitats de cures intensives, en total 188. Els nous contagis confrimats per PCR i TA són 642. Aquesta dada mostra que en aquest moments la pandèmia està controlada.

Els indicadors referents a la propagació del virus també han continuat baixant. El risc de rebrot cau fins a 66 punts, menter la velocitat de propagació s’ha reduït a 0,84 i l’índex de positivitat disminueix fins a 2,57%. La incidència acumulada a 14 dies baixa fins a 82,74, dos punts menys que el dia anterior. Aquestes xifres són les més baixes des de fa mesos.

Aquestes són les dades epidemiològiqus el dia en què ja es s’ha permès que l’oci nocturn obri els seus exteriors fins a les tres de la matinada, una flexibilització de les mesures que no ha estat gens ben rebuda pel sector més castigat. La majoria d’empreses del sector tenen locals tancats, que esperen el permís per poder obrir utlitzant el passaport covid, l’eina que ja es fa servir a diversos països europeus. De moment, encara no hi ha data per aquesta obertura, de manera que s’espera que es continuïn produint els botellots que han estat polèmics els darers mesos. Les festes de la Mercè a Barcelona són un repte per les autoritats que hauran de contenir les aglomeracions previstes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa