El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els indicadors de la pandèmia continuen estables
  • CA

Els indicadors de la pandèmia de la Covid-19 es mantenen estables aquest dimarts, segons les dades del Departament de Salut. La pressió hospitalària ha pujat lleugerament amb quatre persones més ingressades en centres hospitalaris a causa de la Covid-19. En total hi ha 417 pacients ingressats a planta. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha aquest dimarts tres persones menys que el dia anterior. Actualment hi ha 123 pacients ocupant llits de crítics.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR i TA, Salut notifica aquest dimarts 467 contagis nous, mentre que el risc de rebrot cau dos punts i passa de 66 a 64. La velocitat de propagació, després de diversos dies en augment, ha tornat a baixar i se stiua ara tres centèsimes per sota de la xifra d’ahir: és actualment de 1,06. La incidència acumulada a 14 dies presenta també una xifra menor, passa a 62,64 casos per cada 100.000 habitants. També cau la positivitat de les proves, en un 1,90%.

La vacunació experimenta una frenada en tots els àmbits. Segons les dades, el percentatge de primera dosi, segona i pauta completa és exactament el mateix que ahir. Un 72,6% dels catalans té la pauta completa, 74,6% té la primera dosi i un 63,9% la segona.

Aquestes dades són les que el consell executiu té sobre la taula aquest dimarts i han de servir per decidir noves mesures. El sector de l’oci nocturn espera que aquesta setmana els deixin obrir les discoteques però fonts del sector consultades per EL MÓN es manifestaven ahir escèptiques. El sector tenia prevista una reunió telemàtica amb Salut, que finalment no es va fer. Amb tot, però, la conselleria d’Economia i Empresa, segons les fonts consultades, els van assegurar ahir mateix que la intenció del Govern era deixar obrir a partir del 8 d’octubre. A banda de la situació epidemiològica, hi ha entrebancs tècnics i dificltats jurídiques no resoltes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa