El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència de la Covid-19 continua caient
  • CA

La incidència de la Covid-19 continua caient a Catalunya, una tendència que fa setmanes segueix estable i que el mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat. Aquest descens en al incidència es veu clarament en la incidiència acumulada a 14 dies, que aquest dijous se situa en 138,64 casos per cada 100.000 habitants, una reducció de gairebé un 50% respecte la incidència que hi havia fa dues setmanes. El risc de rebrot es manté avui, segons les dades del Departament de Salut, en 101, però la velocitat de propagació puja una centèsima i se situa en 0,76.

Aquests darrers dos indicadors podrien experimentar en les properes setmanes un canvi, impulsat per la caiguda de totes les restriccions que afecten els drets fonamentals. Una d’aquesta és la fi del límit de les reunions de 10 persones i després també s’ha de comprovar l’efecte que tindrà el reinici de curs i la finalització de les vacances. Aquest dijous es notifiquen 1.436 nous casos confirmats per proves TA i PCR. La mortalitat presenta de nou una dada preocupant: 38 morts més, en total 23.693.

La pressió hospitalària continua també a la baixa, d’acord amb el descens que experimenta la cinquena onada. Hi ha 45 persones menys ingressades amb Covid-19 als hospitals, en total 842. A les UCIs hi ha 12 persones menys, en total 285. Aquest indicador especialment el segueix amb antenció l’oci nocturn, doncs el Govern sembla haver promès a la patronal permetre la reobertura quan hi hagi 100 llits de crítics ocupats per persones amb Covid-19. La taxa de positivitat ara ha caigut fins a 3,57%, però pot ser que creixi a mesura que es tornin a fer proves a contactes estrets, mesura que s’havia deixat de fer al juliol i que aquesta setmana s’ha recuperat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa