El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia continua en descens a Catalunya
  • CA

La pandèmia continua en clar descens a Catalunya amb unes dades de pressió hospitalària que van a la baixa. Aquest divendres, segons les dades del Departament de Salut, hi ha 30 persones menys ingressades als hospitals amb Covid-19, en total 12. També hi ha set persones menys a les UCIs, on ara hi ha 278 llits ocupats. Els nous contagis confirmats per proves PCR i TA pugen a 1.037. Pel que fa a mortalitat, aquest divendres Salut ha notificat 18 morts, i el balanç total puja a 23.711 defuncions.

Pel que fa als indicadors d’incidència també continuen estables o a la baixa. Concretament la incidència acumulada a 14 dies baixa fins a 129,80 casos per cada 100.000 habitants, i el risc de rebrot baixa cinc punts fins a 96. La positivitat també ha caigut fins a 3,49% mentre que la velocitat de propagació fa dos dies que puja, però lleugerament, fins a 0,78.

Aquesta és la situació epidemiològica de Cataunya el dia que han caigut les restriccions anti-Covid que tenien una afectació sobre els drets fonamentals. La nova resolució aprovada pel Govern aquesta setmana elimina la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convinents. No obstant, el Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.

També s’ha eliminat la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres. El Govern manté però tancat l’oci nocturn en considerar que és un punt d’infecció. Aquesta postura la defensa també el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En canvi, a partir d’ara ja es permeten fer manifestacions no estàtiques a l’espai públic, si bé continua vigent la recomanació de mantenir una distància d’1,5 metres entre persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa