Illa diu que la vacuna serà efectiva contra la soca del Regne Unit

El ministre de Sanitat demana una resposta conjunta de la UE i no avança un tancament de les connexions aèries

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 que la informació de què disposa apunta que les vacunes que es començaran a administrar aquest diumenge són efectives contra la nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit. Segons Illa, encara no se n’ha detectat cap cas a l’Estat i “no està acreditat” que sigui més contagiosa. Malgrat que altres estats com Alemanya han tancat les connexions aèries amb el Regne Unit, Illa no ha apuntat a una decisió unilateral de l’Estat i ha reclamat una resposta conjunta per part de la Unió Europea. El ministre ha afirmat que a hores d’ara “no contempla” mesures de confinament dur per Nadal perquè “no creiem que faci falta”.

Més info: Trilla considera “exagerada” l’alarma creada per la nova soca de la Covid-19

Amb tot, el ministre de Sanitat ha admès que està “preocupat” a les portes de Nadal davant el “canvi de tendència” de les dades de la pandèmia. Segons Illa “podem estar a l’inici de la tercera onada” i és segur que hi ha un gir en les dades que hi porta amb tota seguretat “si no anem amb molt de compte”.

Per aquest motiu ha demanat “complir estrictament les mesures que declaren les autoritats sanitàries”, perquè malgrat que les administracions proven d’adoptar mesures “el més quirúrgiques possible” l’important és que es compleixin “de forma efectiva”.

Nou comentari