La polèmica està servida. Després de les darreres xifres del coronavirus a Igualada, amb 24 morts i 209 contagiats, ja hi ha qui apunta culpables.  El departament de Salut Pública va assegurar en la compareixença d’aquest divendres haver detectat el  “pacient índex” del brot a Igualada. Seria una infermera de l’Hospital d’Igualada. La notícia ha indignat a certa població, perquè sembla que es busquin culpables i no solucions.

 

La infermera ha volgut replicar al Govern del confinament que la vinculava al contagi per haver assistit a un dinar de professionals de l’Hospital. En declaracions a Anoiadiari.cat, la infermera ha negat aquestes acusacions. “Jo no vaig estar aquell dinar”, sentencia. El dinar tambvé ha obert un ball de xifres d’assistent, propi d’un episodi surrealista. Salut emetia un comunicat al vespre

 

Entre aquests polèmica, creix la informació que el dijous passat corria per la capital de l’Anoia. Membres del sector dels adobers va anar a Itàlia en ple brot. I d’aquí plora la criatura. Aquella informació que es transmetia com a ràdio makuto pels comerços del municipi ha agafat cos. Però, més enllà de les especulacions, la crisi hi és i persevera. L’Hospital, col·lapsat, rebrà ajuda del setè de cavalleria de la sanitat catalana, l’Hospital de la Vall d’Ebrón. Mentrestant una cadena de muntatge solidària va fent i cosint caretes o bates.

 

Les empreses de subministraments alimentaris se les pensen totes per servir packs de menjar fresc a domicili. La preocupació, que es constata en els petits empresaris que cada dia d’acosten al check point, com si fons una trinxera de contrabando, és el futur. Empreses potentíssimes de la zona com Punto Blanco,  Anoia Motor, Indústries Valls o Gràfiques Argent ja han presentat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació. I el teletreball comença a establir-se com una mena de clúster d’Skype.

 

En l’ànima social es respira que és un cap de setmana. Però, un etern cap de setmana. Així ho deia l’alcalde igualadí, Marc Castells. “El virus no fa cap de setmana advertia a la població en la seva compareixença habitual”, advertia. Un veí explicava a El Món, que s’ha ofert voluntari a l’assaig clínic. Una sensació de solidaritat. En Santi Vidal, en la seva habitual conversa amb el Món, detallava que l’únic que han posat aquests dies ha estat la calefacció. “Total, és l’únic que gastarem”, ironitza. L’humor no decau. El periodista igualadí, Xavier Ribera, aprofitava el seu compte de Twitter per endreçar idees de protecció. “Dia 8 de confinament. Estic agafant una tècnica de rentar-se les mans q enriu-te’n de Ponç Pilat…”, piulava. “Això més que confinament, sembla una reclusió”, sentenciava en Santi. 

 

Nou comentari