Són 18 dies de confinament. També és la tercera setmana des de l’inici del brot. Des que Igualada va esdevenir la zona zero de la crisi del coronavirus. Les xifres que cada dia informa el departament de Salut, dirigit per una consellera igualadina, Alba Vergès, són demolidores. Ja han mort 67 persones relacionades amb el brot. A Catalunya han mort 1.672 persones. La xifra de positius a l’Hospital d’Igualada és de 586. Aquesta setmana s’han sumat 31 víctimes mortals. Fa set dies hi havia 36 persones que havien mort i ara ja són 67. Un comunicat fred però que es converteix en milers d’experiències per una biosfera com la de la Conca d’Òdena on viuen 70.000 persones, a més de la pressió mediàtica i l’angoixa d’una crisi polièdrica que trigarà a marxar.

 

 

El cercle es va aproximant, es va empetitint a les famílies. “Collons, avui m’ha telefonat en Miquel, i m’ha dit que té neumonia, segurament serà el bitxo, però m’ha dit que no diés res”, comenta la Carme a El Món mentre fa un traspàs al checkpoint. “No diguis res, però al final, ho diuen a tothom”, comenta en Gabi. Una tesi que també sosté en Santi, que en la seva conversa diària amb El Món, admet que coneguts i amics tenen el virus. “Ho viuen amb resignació, i amb una discreció molt estranya, perquè és una discreció pública”, comenta. “La mala fama del virus marca molt”, afegeix.

 

 

Ara bé, a la ciutat veuen amb certa esperança l’aplanament de la corba. O almenys el que van dient els experts, o més aviat les seves intepretacions. “Sentia el doctor Padrós -president del Col·legi de Metges- per la ràdio i deia que calia dir la veritat, que el sistema sanitari està col·lapsat”, comenta en Pep abaixant la ràdio del cotxe a la rotonda de la C37. “Que ens han de dir a nosaltres!”, afegeix remarcant la crisi a l’Hospital d’Igualada que malgrat tot defensa la seva gestió. Fins i tot,  tenen metges omplint els hotels de la ciutat.

 

 

Però no només hi ha preocupació a l’Hospital que al capdavall està rescatat pel setè de cavalleria com és la plantilla de la Vall d’Hebrón. El problema rau en les residències. Hi falten ulleres de protecció, mascaretes, guants i sobretot bates. És una demanda dels alcaldes de les viles confinades. A Capellades, a tocar dels confinats, ha estat la residència el focus. Un focus de tragèdia. Molta tragèdia. El nombre de víctimes mortals per coronavirus a la residència de Capellades és de 13. A banda, hi ha 11 avis aïllats a l’espera dels resultats. Al poble se’n fan creus.

 

Nou comentari