És diumenge. Avui sí, de debò. Un diumenge de debò. El confinament ha convertit en un llarg diumenge qualsevol dia de la setmana que només a estones, a estonetes molt breus, té gust a dissabte al vespre. El brot de coronavirus continua acarnissant-se a l’única zona confinada de tot l’Estat malgrat la gravetat de la situació. Les dades de Salut mostren la magnitud de la tragèdia, el COVID 19 ha manllevat 32 vides, de les 245 de tot Catalunya. Sis persones es troben en estat greu, de 228 positius. “El més cardat de tot és que és gent que coneixes i que, amés, els seus no s’han pogut acomiadar”, explica dolgut en Santi Vidal, l’igualadí confinat en el seva conversa diària amb el Món.

 

 

L’alcalde, Marc Castells, continua en les seves compareixences. Fins i tot, va anunciar un “live” a les xarxes socials. Curiosament, el protagonisme polític igualadí és indiscutible: a més de l’alcalde, s’hi han d’afegir dues conselleres clau en el seguiment de la crisi; la consellera de Salut, Alba Vergès, i la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. Chacón viu confinada en un xat constant amb els operadors socioeconòmics de la Conca per amorosir, en la mesura del que sigui possible, la patacada. L’alcalde cada dia que passa rondina perquè espera les 4.000 màscares que Madrid va retenir fa una setmana.

 

Precisament, un dels punts clau de tot plegat, és el concepte Teletreball. “Sembla fàcil, però no ho és, fer teletreball està bé sempre i quan la vida continuï”, comenta en Santin i en David, dos igualadins confinats en la conversa diària amb El Món. “Pots treballar molt bé a casa si els nens van a l’escola, per exemple”, ironitzen. Tots destaquen com comença a ser de difícil retenir els adolescents a casa o calmar els ànims a la canalla. “Fot més d’una setmana que estan tancats a casa”, comenten tots dos. Una gestió molt díficil perquè, a més, tots dos estan convençuts que tot això va per llarg.

 

Tot i les mancances del teletreball, s’intenta. Com s’intenta continua normalitzar el confinament. “N’hi ha que fa barbacoes i tot, altres que posen tendes menudes de campanya a les terrasses per la canalla, i altres que ens posem el tutorial de ioga al youtube i experimentem”, comenta en Santi. Els supermercats i els forns continuen abastint, però no només de menjar viu l’home i més en una societat a la que ens havíem acostumat. “Llàstima que Amazon no tingui els drons operatius per portar-nos cosetes a casa”, somia en Santi. De moment, drons no, però impressores 3D sí, per fabricar respiradors. Comença a veure’s un punt de llum.

Un dels carrers igualadins que pateixen el confinament

Un dels carrers igualadins que pateixen el confinament/Santi Vidal

 

Nou comentari