El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De 5.200€ a res: la història d’un dècim premiat que realment no ho era
  • CA

La sort finalment no ha estat del costat d’una empresa de Rubí que havia comprat el número 59395 de la loteria de Nadal. En un inici, però, van pensar que sí que havien estat afortunats, com han explicat a TV3. El número va ser cantat durant el sorteig del 22 de desembre, i estava dotat amb 1.000 euros la sèrie, és a dir, 100 euros per cada dècim. Tot i que el van cantar, el número finalment no forma part dels dècims premiats, el que ha comportat l’enuig d’aquesta empresa que havia comprat 52 dècims amb aquesta xifra.

Quan van anar a cobrar el dècim, que el propietari de l’empresa havia repartit entre treballadors i clients, es van trobar que cap administració els hi reconeixia com a premiat. Després el van buscar al registre oficial i el número tampoc apareixia enlloc.

El mateix organisme de Loteries i Apostes de l’Estat ha assegurat a TV3 que es tracta d’un error humà a l’hora de cantar el número, i que com únicament es té en compte la llista oficial els dècims no podran ser cobrats. El suposat error humà es podria haver donat perquè sí que hi va haver un número premiat igual al de Rubí, però acabat en 3 enlloc de 5. Loteries no acceptarà cap reclamació, segons han assegurat a TV3. Per la seva banda, en declaracions a la televisió pública, el comprador dels dècims ha titllat de “pèssima” la gestió de Loteries davant aquest suposat error

El propietari manté que els corresponen 100 euros per dècim, en total 5.200 euros, entre tots els propietaris dels dècims i per aconseguir cobrar el premi s’ha posat en mans de l’advocada Olga Majoral Bustos. “Els errors humans es poden produir”, comenta aquesta a TV3, però considera que el problema “s’hauria de solucionar en el moment que es produeix” i no pot quedar així.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 04, 2022 | 10:01
    JordiP gener 04, 2022 | 10:01
    Tants figurons seriosos amb cara d'estrenyits que es col·loquen a controlar el sorteig "en vivo" i cap d'ellsha va estar capaç de detectar aquesta "fallada"? Doncs, què foten allà asseguts, fent veure que vigilen? Per mí, que si van al jutjat ho tenen guanyat. Jo hi aniria, encara que em costés tot el premi. És més, demanaria a Loteries una indemnització milionària per negligència en el control dels diners públics i pel desprestigi produït en els seus proveïdors, clients, empleats i amics. A més de cobrar-te impostos, poden deixar'te sense el premi per 00. Amos, anda!
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 04, 2022 | 18:50
      Pere LLimonera i Citronell gener 04, 2022 | 18:50
      Así es, efectivamente.... mira por donde, esta vez si que es verdad que la culpa de Madrit... (aunque no se sabe si los responsables son de Madrid o no, o de donde, quizás haya incluso algún catalán)... Bueno, mas seriamente, creo que si lo tendrían ganado, pero tras estar 10 años o mas de juicios...
  2. Icona del comentari de: ala vi ala va a gener 04, 2022 | 18:53
    ala vi ala va gener 04, 2022 | 18:53
    Mai me'n ha fiat d'aquestes "loterias" manipulades per l'estat per molta faramalla televisiva que facin servir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa