A. és una catalana que treballa en l’àmbit científic que va estar la setmana passada en una capital europea (no italiana), en un viatge d’oci que va fer perquè  el tenia programat de fa temps, disposava dels bitllets i també tenia l’hotel pagat. En tornar a Barcelona i sense que hi hagués cap ordre oficial ni que notés símptomes es va autoimposar un confinament que la manté tancada a casa des de fa ja set dies.

Quan va decidir fer el viatge, explica en contacte amb ‘El Món’ demanant anonimat, la informació sobre el coronavirus anava pujant de to i ja s’havien registrat morts, però tot així va decidir viatjar assumint els riscos. “Vaig prendre el risc d’agafar dos avions i d’estar en aeroports grans amb gent de diferents països, l’avió és un risc perquè comparteixes espai reduït amb moltes persones i a poca distància”, assegura.

En tornar, però, comenta que es va sentir “responsable” i va començar a aplicar de forma voluntària una “sèrie de mesures” que per la seva “lògica i responsabilitat” pensava que eren necessàries. “Quan vaig tornar vaig decidir fer un confiament voluntari, la meva feina m’ho permet perquè podia teletreballar i porto des de dilluns a casa, sortint el mínim per comparar al supermercat i evitant tot contacte social”.

Superats set dies, ara tindrà l’obligació de continuar amb el confinament els dies que marqui l’Estat. “La veritat és que sentia que així ho havia de fer, en cap moment he tingut cap símptoma i em trobo bé”, assenyala, recordant la necessitat de complir el període de 14 dies per “garantir que no estàs contagiant ningú”. “És un tema de responsabilitat pels meus veïns, que són grans, o per gent amb qui pogués tenir algun contacte”, afegeix.

A. defensa la mesura del confinament domiciliari: “Em sento molt bé i crec que si ja fa una setmana haguéssim tingut aquesta responsabilitat individual —i no perquè ens ho digui el govern—haguéssim reduït molt els caos i no estaríem en aquesta situació, és qüestió de sentit comú, empatia, solidaritat”.

A més  amés, destaca, “tenint internet avui en dia no és tant greu, no ens passarà res per estar una temporada a casa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa