El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hi haurà cribratges massius de Covid-19 amb la implicació de les farmàcies
  • CA

Hi haurà cribratges massius de Covid-19 a Catalunya amb la implicació de les farmàcies, que seran punt de recollida de mostres per fer PCRs amb un mètode semblant al que es fa servir per al càncer de còlon. Ho han anunciat aquest divendres la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha advertit que muntar aquesta estratègia “requereix temps” i que encara s’ha de parlar amb els farmacèutics.

El que també ha advertit Argimon és que “no serà una estratègia a l’eslovaca”, no es farà un cribratge de tota la població en pocs dies, sinó que es tracta d’una estratègia més estructural i a llarg termini. “No és que descartem la via eslovaca, perquè no descartem mai res. El que passa és que requereix una logística que ara mateix no podem assumir. Necessitaríem entre 30.000 i 35.000 voluntaris, i ara no estem en condicions de fer-ho. Quan nosaltres anunciem que farem una cosa, és perquè és viable”.

Vergés i Argimon també han anunciat la incorporació de 500 rastrejadors més, arribant als 3.000. La consellera ha explicat que la intenció és “anar a buscar el virus” amb cribratges comunitaris, intensius, en zones d’alta incidència però també en llocs estratègics amb unitats mòbils i temporals. També hi haurà cribratges a col·lectius vulnerables, com ara a les residències, i també en entorns específics, com ara el laboral, a través de les entitats esportives i també al món sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa