Guia per saber què podrem fer i què no amb la segona onada de la Covid-19

El Procicat ha aprovat un paquet de normes que hauran de ser ratificades pel TSJC abans que entrin en vigor divendres

Les noves mesures aprovades pel Procicat, que han anunciat el Govern aquest dimecres, deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen els criteris a tota Catalunya. Aquestes són les principals mesures que entraran en vigor entre dijous i divendres:

Tancament de bars i restaurants durant 15 dies, tot i que podran oferir recollida o servei a domicili.

Les zones comunes dels hotels només podran comptar amb un 50% de l’aforament, la restauració estarà oberta però només per als hostes.

Tancament de sales de jocs i bingos.

Aforament a comerços i mercats fins al 30%.

Aforament en espectacles culturals al 50%, amb públic assegut i seient assignat prèviament. Hauran de tancar a les 23 hores.

Aforament als gimnasos fins al 50% amb cita prèvia.

Queden suspeses 15 dies les competicions esportives d’àmbit català de tot tipus, ja siguin federades, escolars o privades. A més, hauran de tancar els poliesportius que no tinguin controls d’accés per vigilar l’aforament.

Suspensió de congressos, convencions i fires.

Obligació de tancar els parcs i fires d’atraccions així com les estructures desmuntables recreatives. Parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les vuit del vespre.

El Govern manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, ja siguin en l’àmbit públic com privat. A més, fora de casa aquests grups de sis persones no podran ni menjar ni beure.

Nou comentari