El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Grupo Gallo dona la producció de tot un dia als Bancs d’Aliments
  • CA

La Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que coordina la xarxa dels 54 centres de distribució d’aliments del país, ha fet una crida a la societat i a les empreses amb la finalitat d’impulsar donacions que permetin fer front a l’escassetat que comença a provocar l’augment de la demanda provocada per la crisi del Covid-19.

Atesa aquesta emergència, Pastas Gallo efectuarà la donació generada per la producció d’un dia en el conjunt de les seves plantes, a Còrdova i a Barcelona. Seran 150 tones de productes Gallo que es lliuraran als Bancs d’Aliments de tot el país amb la finalitat de cobrir les necessitats en tot el territori.

La primera donació es materialitzarà aquest dimarts, a la seu del Banc d’Aliments d’Alcalá d’Henares (Madrid), amb l’arribada del camió carregat amb les 20 tones de pasta seca, farines, pa rallat, salses i plats precuinats destinats a aquesta seu, segons detalla la companyia.

Pastas Gallo distribuirà producte en un total de 13 províncies espanyoles durant els pròxims dies. La distribució s’efectuarà d’acord a les prioritats que marqui FESBAL i tindrà en compte aquells bancs d’aliments les reserves dels quals es trobin en una situació més crítica.

El pla definit per FESBAL, inclou els Bancs d’Aliments d’Alacant, Barcelona, Brugos, Cadis, Còrdova, Granada, Huelva, Lleó, Madrid, Màlaga, Salamanca, Sevilla i València. Tots ells rebran 10 tones de productes donats per Pastas Gallo, exceptuant els Bancs d’Aliments de Madrid i Barcelona, que rebran el doble.

Actualment, els Bancs d’Aliments estan cobrint les necessitats dels seus 1,1 milions de beneficiaris amb les poques reserves que queden dels 21 milions de quilos donats en l’última gran recollida d’aliments que va tenir lloc a finals de novembre.

El director general de FESBAL, Miguel Fernández, ha advertit que les grans recollides garanteixen subministraments per a uns tres mesos aproximadament, i, davant d’aquesta situació, és urgent que la societat i les empreses es mobilitzin per a donar una resposta urgent al que aviat podria convertir-se en una situació d’escassetat.

Per aquest motiu, FESBAL ha posat en marxa la campanya ‘Ajuda’ns a combatre el COVID-19’ amb la qual esperen reposar aliments i rebre donacions econòmiques que permetin adquirir productes que aviat s’esgotaran, com l’oli, la llet i els peixos en conserves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa