Greta Thunberg: “L’informe de l’IPCC confirma el que ja sabíem, vivim una emergència”

L'activista diu a VOGUE que la indústria de la moda és una de les grans responsables dels problemes del clima

L’activista Greta Thunberg ha assegurat aquest dilluns que l’informe de l’IPCC sobre el canvi climàtic “no inclou sorpreses” i “confirma” els avisos fets en els últims anys: que el món viu “una emergència”. En unes piulades, Thunberg recorda que cal prendre decisions “valentes” i assegura que encara hi ha temps d’evitar “conseqüències pitjors”. “Però no si continuem com fins ara i no tractem aquesta crisi com una crisi”, avisa.

L’activista també ha acusat a la indústria de la moda de ser una de les “grans” responsables dels problemes del clima. En una entrevista amb VOGUE als països escandinaus, Thunberg avisa que no es pot produir moda a gran escala ni consumir sosteniblement en el món actual.”Molts fan veure que la indústria de la moda comença a prendre responsabilitats gastant quantitats fantasioses en campanyes per presentar-se com a sostenibles, ètics, verds, climàticament neutrals o justos. Però siguem clars: això gairebé mai és res més que ‘greenwash'”, afirma l’activista.

Comentaris

  Evarist 09/08/2021 6:17 pm
  de quina secta ha sortit aquesta neohippy?
  LlunyDeCat 09/08/2021 6:17 pm
  Els Humans som tot dret cap a la catàstrofe. Només cal veure els comportaments (polítics, socials) durant la pandèmia per copsar que l'únic que volen la majoria d'Humans és continuar visquent i fent les mateixes coses que abans de la Pandèmia. Aleshores arriba la variant Delta (i la que vindrà després serà pitjor) i probablement començarà a atacar massivament la mainada que ha estalviat fins ara. Potser quan hi haurà milers d'infants morts de la COVID-19, els Humans despertaran de llur Negacionisme. Pel que fa al Clima la situació és ja irreversible. És un altre Negacionisme. Deu ésser un cert instint de mort o de suïcidi col.lectiu o aquella arrogància tan humana i tan antiga. Expliquen que Pompei fou destruïda 1'600 anys abans de la darrera vegada, però que es va perdre a la memòria de la gent. Als textos de l'Índia antiga l'època actual (4'000 anys) en diuen Kali Yuga, l'època fosca i trasbalsada on el Bé i la Virtut són minoritaris. Si l'Imperi Romà va caure per un canvi climàtic a Europa (estudis del 2013), el que tenim ara és ben bé un canvi de cicle planetari.
  Doctor Strangelove 09/08/2021 8:40 pm
  Aquesta nena hauria d'estar al cole, i probablement castigada cada dos per tres! Doc.

Nou comentari