La jove activista pel clima Greta Thunberg s’ha mostrat molt crítica amb la Conferència Mundial del Clima (COP 26). Aquest esdeveniment s’està celebrant a Glasgow des del passat diumenge i s’allargarà fins al 12 de novembre. La sueca ha assistit a una manifestació convocada pel moviment estudiantil ‘Fridays for Future’ a la mateixa ciutat que acull la COP 26 segons l’Agència Catalana de Notícies. Allà, Thunberg ha qualificat de “fracàs” i de “rentat de cara” la Conferència. A més, assegura que aquesta reunió “s’ha convertit en un acte per fer relacions públiques, on els líders fan discursos bonics, però entre bambolines es neguen a adoptar cap acció climàtica dràstica“.

L’activista adverteix també que els joves estan cansats de la xerrameca dels polítics i de la seva manca de lideratge. Thunberg ha exigit “una retallada dràstica de les emissions” per tal de combatre el canvi climàtic. La sueca ha lamentat que els governs donin l’esquena a les persones i regions més afectades per l’escalfament global. Les crítiques de la jove contra la Conferència Mundial del Clima van començar el passat dijous a través de Twitter. L’activista va afirmar que la COP 26 “és una celebració de dues setmanes de negocis i bla, bla, bla”.

Les manifestacions a la seu de la COP 26 continuaran aquest dissabte segons fonts dels organitzadors consultades per Europa Press. A banda d’aquestes concentracions celebrades a Glasgow, diversos grups de joves activistes climàtics han organitzat una “gran jornada d’acció mundial”. La seva intenció és que es produeixin mobilitzacions en 200 ciutats d’arreu del món.

Alguns dels acords que s’han signat durant la celebració de la Conferència Mundial del Clima és el compromís per acabar amb la desforestació abans del 2030 i la restauració dels boscos més afectats per aquesta pràctica. A més, 190 estats han acordat l’abandonament del carbó com a combustible fòssil. Però aquesta darrera proposta no ha rebut el suport d’alguns dels països més dependents del carbó, com és el cas de la Xina i el Estats Units.

Comentaris

    Tano Novembre 05, 2021 | 21:27
    COP 26 Una colla de fantasmes.
    Vendetta Novembre 05, 2021 | 22:37
    Aket bitxo ke a fabricat el poder per tenirnos entretinguts, ke es buski un nuvi

Nou comentari