Greenpeace qualifica de “dèbil” el primer esborrany de la declaració de la COP 26

L’ONG de defensa del clima Greenpeace assegura que el primer esborrany de la declaració final de la Conferència Mundial del Clima és “excepcionalment dèbil”. Aquesta entitat explica que la primera versió d’aquest text acostuma a ser “relativament ambiciosa i es va debilitant cap a la segona setmana de la cimera”. Per tant, Greenpeace manifesta que “un primer esborrany tan dèbil no augura res de bo”.

Les principals queixes per part de l’ONG són que “no hi ha cap menció a l’eliminació progressiva dels combustibles fòssils“. Greenpeace afirma que aquest fet no respecta les recomanacions dels experts. A més, demana a la resta de participants a la COP 26 que “s’enfrontin als bloquejadors d’aquesta mesura com l’Aràbia Saudita i Austràlia” per tal d’assegurar l’erradicació dels combustibles fòssils.

Greenpeace recorda que l’eliminació del carbó, el petroli i el gas com a fonts d’energia és una de les condicions principals per complir els objectius de l’Acord de París. La finalitat d’aquest tractat era evitar que el planeta s’escalfi més d’1,5 graus centígrads en comparació amb els nivells preindustrials. L’ONG posa de manifesta que si la declaració de la COP 26 no limita l’augment de la temperatura “s’estarà signant una esquela per a molts països, i no un pacte climàtic“. Per aquest motiu, Greenpeace demana “donar suport als països vulnerables al clima i aïllar l’Aràbia Saudita, Austràlia i el Brasil”. L’entitat de defensa del clima assegura que “la solidaritat amb els països en vies de desenvolupament serà vital per tal de garantir una transició justa a escala mundial cap a les energies renovables”.

El comunicat de l’ONG recorda als països que tan sols disposen de cinc dies per assolir un acord que permeti fer front a la crisi climàtica. Greenpeace considera que, fins al moment, tan sols s’han anunciat una sèrie d’acords voluntaris que contenen un llenguatge pobre”.

Comentaris

    Tano Novembre 09, 2021 | 07:18
    COP 26 Reunión de fantasmas y nada más. Este planeta se va a pique y lo saben, pero no se van a salvar ni sus madres. Asco de políticos i mandatarios internacionales.

Nou comentari