El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Govern i universitats aproven la rebaixa del 30% dels preus de matrícula
  • CA

La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), formada per Govern i universitats, ha aprovat aquest dijous el nou decret de preus que permetrà rebaixar un 30% els preus de matrícula en graus i màsters per al proper curs 2020-2021. Concretament, el nou decret aplicarà automàticament aquesta reducció global del 30%, a més de descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides, que se situen en els anomenats trams 1 i 2 i que podran demanar una beca Equitat.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que “amb el nou decret de preus públics universitaris es dona compliment al compromís de rebaixar el cost dels estudis de grau i màster, al mateix temps que es continua anant un pas més enllà per garantir l’equitat en l’accés a la universitat i mantenint la rebaixa addicional per als estudiants de rendes més desfavorides”. En opinió de Chacón, aquest decret de preus pren una especial importància “donada la situació de crisi econòmica derivada de la covid-19 que ja pateixen moltes famílies catalanes”.

Per al pròxim curs, el preu del crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de grau serà de 17,69 euros (coeficient d’estructura docent A), de 25,04 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67 euros (coeficient d’estructura docent C). En el cas dels màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitat regulades, el nou preu es fixa en 28,82 euros, mentre que per a la resta de màsters universitaris, el preu per crèdit es rebaixa fins al 46,11 euros.

Les beques Equitat es mantenen per als estudiants amb rendes més baixes i que no gaudeixin de matrícula gratuïta ja que no es beneficien de la beca general de l’Estat. Els estudiants que se situïn en els trams 1 i 2 de renda, a banda de gaudir de la rebaixa generalitzada d’un 30% dels preus públics universitaris, podran beneficiar-se de descomptes addicionals en graus i màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades. Concretament, respecte als nous preus universitaris generals, tindran rebaixes del 80% i el 70% respecte al preu màxim de grau. En el cas dels màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, la rebaixa de la que gaudeixen els estudiant dels trams 1 i 2 és del 25% i el 20%, respectivament.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa