El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern reconeix els problemes en el protocol a les escoles
  • CA

Els Departaments d’Educació i Salut han reconegut aquest dijous les “incidències” i els dubtes de com implementar el nou protocol escolar per controlar els contagis de Covid-19. Durant una compareixença oficial, Laia Asso, responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència ha afirmat que el protocol presentat “no és el que Educació havia previst” i ha aclarit que “les noves mesures han estat implementades en un temps rècord”. Els Departaments també han afegit que els responsables del protocol s’han reunit aquest dijous amb els directors de centres per aclarir qüestions com per exemple el TAR als contactes estrets o la necessitat de fer quarantena. En aquesta reunió, el Govern ha insistit que la quarantena i els tests són molt recomanables però no obligatoris.

Un dels problemes més comentats han estat les demores en la recepta per al test (TAR) quan l’infant ha estat contacte estret d’algun positiu. Asso ha assegurat que no es consideren demores sinó que hi ha un temps estimat de dues hores entre que entra al sistema l’alumne positiu i es genera la recepta electrònica per a anar a la farmàcia a fer-se el test d’antígens. Tot i això, la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència ha detallat que confia que els desajustos quedaran solucionats aviat.

Pel que fa als tests d’antígens a contactes estrets el Govern ha recomanat que es facin, però ha insistit que no és obligatori. Durant la reunió que han mantingut els directors dels centres escolars amb els responsables de protocol -encapçalats pel conseller d’Educació Josep González-Cambray– s’ha insistit en la importància de seguir el protocol per assegurar la seguretat dels centres escolars. També han recordat que la quarantena dels contactes estrets d’un positiu tampoc és obligatòria, tanmateix si hi ha simptomatologia és un acte de prevenció. A més, el conseller ha agraït l’esforç dels centres per mantenir les portes obertes tot i el gran nombre de contagis de la variant Òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa