El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern preveu que el sistema sanitari català “entri en col·lapse” la setmana que ve
  • CA

El Govern preveu que el sistema sanitari català entri en col·lapse la setmana que ve però prèviament aquest cap de setmana entrarà en una situació d’“estrès màxim”, ha advertit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. La situació serà aquesta si el govern espanyol no pren “mesures dràstiques” com és ara permetre el confiament total de Catalunya.

Budó ha insistit en la necessitat de confinar la població a les portes d’un nou cap de setmana i ha demanat que “tothom es quedi a casa”. El Govern observa amb preocupació “la lentitud” del govern espanyol “per aplicar mesures més eficients” que fa una setmana que es demanen des de Catalunya. La portaveu ha dit que l’últim informe d’experts apunta que cal reduir contactes i contagis com la única mesura perquè el sistema aguanti.

De la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s’estan prenent mesures per tal d’amortir l’impacte del col·lapse sanitari. La Generalitat convida personal sanitari jubilat, de menys de 70 anys a reincorporar-se als centres on treballaven per afegir-se a la lluita conra el coronavirus. També es mobilitza estudiants de tots els cursos per treballar i col·laborar. “El creixement de casos serà brutal”, ha advertit Vergés.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa