El Govern pren mesures pels “possibles rebrots” de Covid-19

Budó anuncia que els centres privats estaran a disposició del sistema públic de salut per si cal augmentar la capacitat assitencial de forma immediata

El Govern ha aprovat aquest dimarts un conjunt de mesures per mantenir la pandèmia de la Covid-19 sota control. Segons ha informat la portaveu de l’Executiu, Meritxell Budó, existeix la possibilitat de “rebrots de la malaltia” a Catalunya de manera que el Govern ha disposat que el sistema de salut català tingui “accés immediat” a l’ampliació de “la capacitat productiva del sistema sanitari”. S’ha habilitat al Servei Català de la Salut per tenir accés als centres privats i dotar-se així de “major capacitat assistencial de forma immediata”. Això passa per la “integració” dels centres privats al sistema públic “per atendre encàrrecs d’activitats provinents del sistema públic”.

Budó ha dit que de moment no hi ha elements de preocupació sobre el brot de l’Aragó. La portaveu ha dit que el govern aragonès ha reaccionat bé fent servir les seves competències. De fet, el Govern català defensa que en cas de rebrot o segona onada del virus es pugui gestionar a partir de les pròpies competències sense necessitat que el govern espanyol intervingui.

Nou comentari