El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern manté un protocol més estricte a les residències contra la Covid-19
  • CA

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, relaxant algunes de les mesures que eren vigents fins ara davant la clara millora de la incidència de nous casos en la comunitat que s’observa en les dades a dia d’avui.

Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones autoritzades per realitzar una visita passa a ser 3, enlloc de 2, respectant els aforaments màxim dels espais i la obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment. A partir d’ara, no caldrà realitzar un TAR (test d’antígens ràpid) a les persones que vagin a una residència a visitar o a recollir a un familiar, atès que hi ha una menor incidència de Covid-19 en la comunitat.

Es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de 3 dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família (que en tots els casos es recomana que es realitzin amb una mateixa bombolla de convivència familiar). Després d’una sortida del centre, quan aquesta hagi estat inferior a les 3 setmanes, caldrà fer una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies, però no caldrà realitzar cap prova, amb independència del seu estat vacunal.

En el retorn de sortides superiors a 3 setmanes, en usuaris no vacunats caldrà fer una PCR, així com una quarantena en zona groga durant els 14 dies posteriors al retorn. En cas d’usuaris que ja han passat una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PCR als 3 mesos anteriors o que estan correctament vacunades, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

Un pla basat en la coordinació

El Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial està en vigor des del 19 de juliol, coincidint amb el progressiu augment de circulació de la variant Delta (més transmissible), i durant les setmanes que s’han aplicat les mesures, han aconseguit mantenir continguda l’entrada de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 a l’entorn residencial.

Gràcies a l’increment de cribratges a professionals i a familiars s’ha pogut tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials. Tot plegat ha estat possible per l’esforç coordinat de tots els professionals de les residències, dels centres d’atenció primària, dels serveis Vigilància Epidemiològica, dels serveis territorials de Salut Pública, i de les persones delegades dels Departaments de Salut i Drets Socials. Les mesures prorrogades seran vigents fins a l’aprovació del nou Pla sectorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa