El govern espanyol rebaixa l’IVA de les mascaretes del 21% al 4%

La Ministra d'Hisenda defensa que el seu govern és "sensible, atent als problemes de la gent i responsable"

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que el seu govern ha decidit rebaixar l’IVA de les mascaretes del 21% actual al 4%. Segons Montero, ho fa perquè és un executiu “sensible, atent als problemes de la gent i responsable”. La decisió s’adopta, ha explicat Montero, un cop la Comissió Europea va confirmar per carta el passat dimarts que no obriria un procediment d’infracció a l’Estat per incomplir la directiva comunitària, que “prohibeix aplicar tipus reduïts a aquest producte”.

L’executiu de Sánchez aprovarà la rebaixa de l’IVA dimarts que ve mitjançant un reial decret. Montero ha advertit que el seu govern vigilarà que la rebaixa de l’IVA es tradueixi “en una rebaixa del preu i no en un major marge empresarial”. També ha anunciat que rebaixarà de nou el preu màxim de venda al públic de mascaretes quirúrgiques, i per aquest motiu aquest dijous la comissió interministerial de preus dels medicaments abordarà la qüestió a l’ordre del dia.

Montero ha fet l’anunci durant el discurs per demanar al Congrés que rebutgi les set esmenes a la totalitat dels pressupostos que han presentat PP, Vox, JxCat, CUP, CC, BNG, i Foro Asturias. La ministra ha advertit la cambra que impedir la tramitació dels comptes seria una “profunda irresponsabilitat” en un moment en que cal afrontar la crisi sanitària, econòmica i social. Segons Montero, aquests són “uns pressupostos de país” que van més enllà del govern i les qüestions partidistes i que busquen “donar certesa en un moment d’incertesa”. L’alternativa, ha recordat, seria mantenir els pressupostos del 2018 que no estan dissenyats per a la situació actual.  

Nou comentari