El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol està negociant “un conveni de trasllat” per la catalana presa a Oman
  • CA

El govern espanyol està negociant “un conveni de trasllat” per Fàtima Ofkir Reyes, una jove de L’Hospitalet de Llobregat presa a Oman i condemnada a 25 anys, segons han confirmat fonts del ministeri d’exteriors a l’ACN. Des del ministeri dirigit per Arancha González Laya asseguren que han proposat a les autoritats d’Oman fer aquest trasllat i que ara estan a l’espera de la seva resposta. L’executiu espanyol no confirma quan podrien fer aquest pas, però avisen que podria trigar “uns mesos”. Preguntat per les queixes de la defensa de la defensa de la jove catalana sobre l’assistència consular, el ministeri d’Exteriors nega que l’advocat de l’ambaixada no s’hagi presentat al judici.

“S’ha presentat als judicis”, afirmen fonts del ministeri, que no confirmen si ha assistit a totes les audiències.

Des del govern espanyol defensen que “estan molt pendents d’aquest cas”. “S’ha prestat tota l’assistència consular, inclús s’ha donat ajuda econòmica”, asseguren.

Segons ha pogut saber l’ACN, Vosseler Abogados va constatar, un cop en possessió de la causa, que el lletrat recomanat per l’ambaixada, l’únic de parla hispana al sultanat, “no ha exercit mai com a tal, no està col·legiat i per tant sense jurisprudència per exercir en cap lloc d’Espanya i molt menys fora”. De fet, el gabinet assegura que no té constància que hagi estudiat dret i explica que l’home només va assistir a 4 o 5 visites d’un total de 15.

Davant d’aquests fets i la manca de garanties processals denunciada fa prop d’una setmana per Vosseler Abogados, el gabinet jurídic insisteix a aconseguir el trasllat de la jove.

La Fàtima Ofkir Reyes és una jove de L’Hospitalet de Llobregat internada en una presó de dones a Oman. Va ser arrestada al país fa tres anys, quan en tenia 18, amb set quilos de morfina. Ha estat condemnada a 25 anys de presó i la seva defensa a Catalunya creu que la sentència és “desproporcionada”.

Consideren que si hagués estat jutjada a l’estat espanyol ni tan sols hauria entrat a presó, ja que el tribunal d’Oman no va valorar factors com el desistiment voluntari (la jove va fer-se enrere a l’últim moment) o la col·laboració amb les autoritats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa